Вътрешният министър Валентин Радев коментира лаконично искането на АБВ на

...
Вътрешният министър Валентин Радев коментира лаконично искането на АБВ на
Коментари Харесай

Валентин Радев не слуша исканията за оставка

Вътрешният министър Валентин Радев разяснява сбито настояването на АБВ на оставката му , както и анонса за внасяне на избор на съмнение към държавното управление по тематика сигурност от страна на Българска социалистическа партия.

" Вслушвам се в рецензиите, не се тормозя, тъй като знам какво вършим в министерството ", съобщи Радев. Министърът добави, че този който го е назначил може да изиска и неговата оставка.

Вътрешният министър посети през днешния ден Ботевград съпроводен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов и шефа на Групово дело " Национална полиция " гл.комисар Христо Терзийски.

На извършената работна среща със състава на РУ-Ботевград и с кметовете на общината те се срещнаха от близо с проблемите , свързани със сигурността на региона и сложени от локалната власт.

РУ-Ботевград работи в понижен състав след огромните съкращения от 2015 година - този проблем показаха и експертите и кметовете на общината.
След срещата министър Радев разгласи няколко ограничения за Ботевград - оставане на засиленото полицейско наличие до нормализиране на ситуацията, ежемесечни срещи с локалната власт. Освен това тази година няма да се командироват служители на реда от РУ-Ботевград по морето по време на летния сезон, както и във връзка на други зародили събития.

Вътрешният министър добави, че продължава цялостният разбор по случая с Пелов .

Министър Радев е уверил състава, че се поставят всички старания за усъвършенстване на изискванията на работа, за възстановяване на перспективността и опциите за кариерно израстване на чиновниците по този начин, че те да са стимулирани при осъществяване на отговорностите си.

По думите на гл.комисар Терзийски до сегашния миг не може да се приказва за съществени неточности при извършеното търсене на Пел ов и Колев. Той уточни, че продължава анализът на осъществената полицейска работа по случая , въз основата на който ще бъдат направени съответните заключения и набелязани ограничения за възстановяване на цялостната полицейска активност.

Припомняме, късно вечерта на 5 юни избягалият преди два месеца от Централния софийски затвор Владимир Пелов беше убит в Ботевград с три патрона. Откритият до него Марио Панчев, прочут под прякора Големия, само че и като очевидец против Пелов и осведомител на полицията, също беше прострелян и по-късно умря в болничното заведение.

Случаят бе коментиран като гаф на полицията, която продължава и до този миг да не знае къде се намира вторият избягал дружно с Пелов от пандиза - Радослав Колев.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР