Вътрешният министър в оставка Валентин Радев потвърди, че Илия Стоилов,

...
Вътрешният министър в оставка Валентин Радев потвърди, че Илия Стоилов,
Коментари Харесай

МВР потвърди: Подсъдимият брат на депутат от БСП е напуснал страната

Вътрешният министър в оставка Валентин Радев удостовери, че Илия Стоилов, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, е напуснал страната.

Илия Стоилов беше арестуван през октомври предходната година и беше упрекнат за присъединяване в незаконна група за изнудване, рекет и отвличания. Той обаче е напуснал България на 6 септември, откакто на 29 август Специализираният углавен съд е изменил мярката му за неотклонение от „ задържане под стража” в „ подписка”.
ГДБОП влязоха в заложни къщи и заведения на брат на народен представител от Българска социалистическа партия По думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова към момента е рано да се дава публична информация, само че се касае за следствие на проведена незаконна група за рекет
„ Илия Стоилов е напуснал легално България, не е разгласен за търсене и не са му налагани никакви ограничавания за овакантяване на страната, направил го е през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”, разясни Валентин Радев пред депутатите. Той и основният прокурор Сотир Цацаров бяха изслушани по случая в Народното събрание по искане на ГЕРБ.

Снимка: Ладислав Цветков

Цацаров разясни, че Илия Стоилов е освободен от съда неотложно, а Специализираната прокуратура незабавно е протестирала. Протестът е прегледан на 11 септември т.г., като още веднъж е постановена най-тежката мярка за неотклонение. „ Към сегашния миг мярката „ задържане под стража” по отношение на Илия Стоилов не е изпълнена, тъй като от справката, показана от Министерство на вътрешните работи, бранш БОП – Разград, е видно, че той е напуснал територията на страната”, съобщи основният прокурор.

„ Разполагаме с съответни данни за лекия автомобил, за лицето, което го е придружавало, и възможната цел на пътуване”, добави Цацаров.

От Българска социалистическа партия напуснаха залата преди чуването на Сотир Цацаров и Валентин Радев, тъй като не приемали чуване „ по слухове”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР