Вътрешният министър ще изготви доклад за смяна на главния секретар

...
Вътрешният министър ще изготви доклад за смяна на главния секретар
Коментари Харесай

Денков поиска смяна на главния секретар на МВР, даде срок до сряда

Вътрешният министър ще изготви отчет за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата с представителите на службите в петък.
Прочетете още
" Част от полемиката през днешния ден сподели, че има и вътрешен проблем в Министерство на вътрешните работи. Има няколко групи обстоятелства, които сочат, че има проблем с организацията във ведомството. Те са свързани с активността на основния секретар. На процедура министърът не работи с него, тъй като му няма доверие и счита, че има проблеми, които са зародили преди в служба да встъпи този екип на Министерство на вътрешните работи. Неслучайно, на срещи, които сме имали до момента, в случай че не участва министърът, идва заместник-главния секретар ". Това сподели министър председателят Николай Денков след срещата му с представители на Министерство на вътрешните работи и службите.

Към този миг стана ясно, че все  още няма съответно лице, набелязано за идващ основен секретар на Министерство на вътрешните работи. „ Ние първо би трябвало да имаме акт от президента, а когато бъде освободен актуалният основния секретар, ще обявим с претекстове кой би могъл да бъде новият човек “, добави Денков.

" Установихме, че за момента няма открита връзка сред другите убийства, които се разясняват най-вече в медиите. Няма сега такава диря ", съобщи още.

Той разяснява, че във връзка с убийството има прекалено много разнообразни линии свързани с неговите позиции в ДАНС, по отношение на бизнес ползи, с избрани закононарушения, които са се случвали през годините. В момента се проверяват и разнообразни претекстове за това закононарушение, в това число и опция за възмездие.

„ Цялата информация демонстрира, че самият Алексей Петров не се е чувствал заплашен. Ходил е без защита на разнообразни места. Самата защита към него не е от експерти, които биха могли да го предпазят от проведено нападение. Защо е по този начин - занапред ще се опитаме да разберем ", добави министър председателят.

По думите му се работи по няколко съответни следи, само че те не могат да бъдат показани обществено поради следствените дейности. Той счита, че е извънредно значимо еинституциите да засилят обмена на информация между тях.

Какви ограничения, които ще бъдат подхванати по думите на Денков са това  институциите би трябвало да ускорят и обогатят обмена на информация между тях – главно Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата, които работят дружно по следствията.

„ Министерство на вътрешните работи дружно с прокуратурата ще сключат съглашение за координационен механизъм за продан на информация и взаимна активност, който е обвързван единствено с наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Днес се договорихме обсегът на това съглашение да бъде уголемен, тъй че в него да влязат закононарушенията против личността и битката с корупцията “, разясни Николай Денков.

Част от този механизъм ще бъде и прегледът на всички сигнали, свързани с деяние или безучастие, които биха могли да попречват разкриването на закононарушения – по този начин наречените чадъри.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР