Вътрешният министър пак критикува евротоКрайнодесният вътрешен министър на Италия Матео

...
Вътрешният министър пак критикува евротоКрайнодесният вътрешен министър на Италия Матео
Коментари Харесай

Рим обяви първа миграционна победа

Вътрешният министър отново подлага на критика еврото


Крайнодесният вътрешен министър на Италия Матео Салвини позволи на 450 мигранти, избавени от 2 кораба в Средиземно море, да слязат на брега на Сицилия, съобщи Ройтерс.

Това стана допустимо, откакто Германия, Франция, Малта, Португалия и Испания се съгласиха да одобряват по 50 от търсещите леговище. След първата отстъпка от строгата си политика против преселниците Матео Салвини разгласи, че “Италия към този момент не е бежанският лагер на Европа и е извоювала политическа победа ”.

“Дори Испания и Португалия ще вземат по 50 мигранти, както към този момент се съгласиха Франция, Германия и Малта ”, уточни и министър председателят Джузепе Конте, откакто 5-те европейски страни откликнаха на молбата му за помощ. Той акцентира, че “това е солидарността и отговорността, която постоянно сме желали от Европа и която в този момент, след резултатите, реализирани на последната среща на Европейския съвет, стартира да става действителност ”.

Веднага откакто пое властта в коалиция с придвижване “Пет звезди ” на 1 юни крайнодясната партия “Лига ” на Салвини стартира да стартира гневна антимигрантска акция, в която той забрани на избавителни кораби с преселници да дебаркират на италиански пристанища.

Според Салвини страните от Европейски Съюз би трябвало да намерят метод да блокират мигрантите, преди те да изоставен африканския бряг или да изпращат лодките с търсещи леговище назад, откъдето са поели към Стария континент.

Евроскептичният Министерство на вътрешните работи началник още веднъж разкритикува единната валута като “лош опит ”, само че въпреки всичко съобщи, че Италия не възнамерява да напуща еврозоната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР