Вътрешният министър обяви как ще се справят с корупцията по

...
Вътрешният министър обяви как ще се справят с корупцията по
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Започваме да борим корупцията по границата с безпилотни летателни апарати

Вътрешният министър разгласи по какъв начин ще се оправят с корупцията по границата ни.

Няма външна граница на Европейски Съюз, през която да не проникват мигранти. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев пред медии.

„ Много е тъжно – 110 км от границата са необезпечени. Днес имах среща с генералния шеф на Дирекция миграция и вътрешна сигурност в Европейска комисия. Обсъждахме по какъв начин механически да се обезпечи границата. Удовлетворително е, че комисията най-сетне схваща, че това е въпрос на солидарности общ ангажимент на всички страни и ще оказва помощ. Отпуснати са 141 млн. евро, които в този момент следва да усвоим, с цел да обезпечим механически тези сектори, дадено ни е да ни се помогне с още доста повече “, добави той.

„ В момента считаме да снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които с изключение на друго ще наблюдават чиновниците на границата, с цел да се смъкна корупцията до равнища, близки до нулата “, сподели още министърът, написа novini.bg.

По думите му има голям растеж на досъдебните производства по всички линии: „ Законът не дефинира наказването, което да се наложи с едно съглашение. Аз сложих въпроси. Всеки има аршин за правдивост, дано всеки си отговори. Редно ли е да се постановат такива санкции на човек, който два пъти е залавян от нас и два пъти е изправян пред правораздаването? “

„ Когато човек е наказан, това значи, че има безспорни доказателства, още повече при подписване на съглашение той самичък признава виновността си. Ние два пъти сме го залавяли, какъв брой пъти да го залавяме и да го изправяме пред съда? “, попита той.

За трети път ще пристигна координатор на Европол, който се занимава с следствие на „ каналджийство. Ние сме мотор на това да се обединим всички и с координацията на Европол да се борим с казуса. Дадох на турския ми сътрудник стотици имена на занимаващи се с каналджийство, още нямам противоположна връзка, само че имам уверени, че се работи по тематиката. Има справедливи аргументи миграцията да нарастват с пъти – на територията на Турция има над 4 млн. Сирийци, тяхната последна цел е Европа. След това земетресение чакаме още хора. Изправени сме пред една икономическа миграция “, сподели още Демерджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР