Вътрешният министър на Украйна и заместникът му загинаха при катастрофа

...
Вътрешният министър на Украйна и заместникът му загинаха при катастрофа
Коментари Харесай

Няма данни катастрофата с хеликоптер в Украйна да е в резултат от руска атака

Вътрешният министър на Украйна и заместникът му починаха при злополука с хеликоптер в Бровари - източно предградие на столицата Киев. Хеликоптерът - Супер Пума, създаден във Франция, се е разрушил до детска градина. 14 са общо починалите, измежду тях едно дете. 42-годишният вътрешен министър Денис Монастирски е най-високопоставената жертва от началото на войната в Украйна. Води се следствие за аргументите за злополуката. Към този миг няма данни, че тя е в следствие от съветска офанзива, въпреки локални поданици да сочат Русия за виновна.

Видеозапис от обществените мрежи запечатва момента след рухването на разрушилия се хеликоптер сред детска градина и жилищна постройка в Бровари. На борда са вътрешният министър Денис Монастирски и заместникът му Евгений Енин. Внучката на Тетяна Шебика е била в детската градина, когато хеликоптерът се разрушава.

" Чухме детонация и избягахме. Дъщеря ми хукна да прибере внучката, която върви там на детска градина. Всичко гореше там. Колите горяха ", сподели Шебика.



В болница са 25 души, 11 от тях деца. Хлиб е на мястото, когато става злополуката.

" Дадохме на децата сладки, успокоявахме ги, проверявахме дали са ранени. Повечето имаха единствено драскотини и синини. Свързахме се с родителите им да ги приберат ", сподели Хлиб.

Служителите на вътрешното министерство са пътували към фронтовата линия в източна Украйна. Заради сраженията всички вископоставени лица в Украйна пътуват с хеликоптери ниско, на височината на дърветата, което крие и опасности. В момента на злополуката времето е било мъгливо, няма и ток, поради което постройките са тъмни, изясняват локални поданици. Тази версия изрече и заместник-министърът на стопанската система на Украйна Олександър Гребан.

" Паднал е, тъй като има дефицит на електричество и явно упреквам руснаците за това ", сподели Гребан.



Игор Хмелников - актуалният началник на националната полиция беше назначен за вътрешен министър.

" Болката е неописуема ", написа в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски.

Смъртта на 42-годишния Денис Монастирски е удар в сърцето на украинското държавно управление. Той отговаряше за поддържане на сигурността в условия на война. За обществото е доста разпознаваема фигура - той информираше какъв брой са жертвите на съветските удари от началото на войната.

" Присъединяваме се към Украйна в скръбта след трагичния случай ", написа в Туитър ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Германия предложи помощ на Киев в следствието на злополуката. Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че тази покруса демонстрира голямата цена, която Украйна заплаща във войната против Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР