Вътрешният министър на Италия Матео Салвини обвини германска благотворителна организация,

...
Вътрешният министър на Италия Матео Салвини обвини германска благотворителна организация,
Коментари Харесай

Италия казва на спасителен кораб да откара мигранти в Холандия

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини упрекна г ерманска благотворителна организация, че неин транспортен съд е пренебрегнал заповедите на италианската брегова защита, съобщи Ройтерс.



Кораб на основаната в Дрезден филантропична организация " Мишън лайфлайн ",
плаващ под холандски байрак, е качил през днешния ден в Средиземно море в интернационалните води 226 мигранти от две гумени лодки. Екипажът на кораба е направил това, макар че е бил известен от бреговата защита на Италия, че чиновници на либийската брегова защита плават към мястото, с цел да приберат мигрантите. Говорител на дрезденската организация изясни, че мигрантите няма да са в сигурност, в случай че бъдат върнати в Либия.

Салвини, който е и водач на антиимигрантската Лига , сподели, че веднага като с пасителният транспортен съд е под холандски байрак, мигрантите би трябвало да бъдат пратени в Холандия . Говорител на държавното управление в Хага обаче съобщи, че въпросният транспортен съд не е регистриран в Холандия и по тази причина страната не носи отговорност за дейностите му.

Италианският транспортен министър Данило Тонинели сподели, че е изискал от бреговата защита да ревизира въпроса с флага.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР