Вътрешният министър на Австрия ,Карл Нехамер, призна, че страната му

...
Вътрешният министър на Австрия ,Карл Нехамер, призна, че страната му
Коментари Харесай

„Грешка в комуникацията“: Словакия е предупредила Австрия за атентатора

Вътрешният министър на Австрия,Карл Нехамер, призна, че страната му е пренебрегнала предизвестия от Словакия през предишното лято, обвързвано с атентатора от Виена, умъртвил четирима души.

През юли Австрия е получила информация от прилежаща Словакия, че 20-годишният Куйтим Фейзулаи с двойно поданство в Северна Македония и Австрия е опитал да си купи муниции, съобщи „ Би Би Си “. Това обаче не се е случило, защото нападателят е нямал лиценз.

Данните са проучени от вътрешната разследваща организация (BTV), само че не са подхванати спомагателни дейности. „ Нещо явно се е объркало в връзката “, сподели Нехамер и добави, че желае без значение следствие, което да откри каква е повода за това.

В формалния си профил в обществената мрежа Фейсбук полицията на Словакия, съобщи че нападанието не е осъществено с боеприпаси, закупени от страната и няма да дава повече мнения по тематиката, с цел да не пречи на следствието.

Фейзулаи рани общо 23-ма души и умъртви други четирима по време на офанзивата в центъра на австрийската столица в понеделник. Според управляващите той е работил самичък.

По-рано стана ясно, че мъжът е бил освободен от пандиза предишния декември предварително, след опит да се причисли към джихадистите в Сирия. „ Ислямска страна “ пое отговорност за атентата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР