Вътрешният министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене

...
Вътрешният министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене
Коментари Харесай

На учението във Варна: Самолет се разхерметезира във въздуха и пада в морето

Вътрешният министър Младен Маринов взе присъединяване в обучение за търсене и избавяне при авиационни катастрофи, провело се във Варна.

Той е бил осведомен авансово със сюжета и концепцията на това обучение, чиято цел е да се покаже на процедура и терен по какъв начин институциите ще реагират между тях при пораждане на сходни катастрофи.

Според министъра в такива спешни обстановки е доста значимо участващите институции да работят синхронизирано, изключително при авиокатастрофи, когато от значително значение е проверяващите да схванат каква е повода за случая.

„ Имаме създадени проекти, само че когато се разиграе подобен сюжет на терен излиза наяве къде и какви са съответните пропуски “, сподели Младен Маринов.
Той добави, че в една действителна обстановка напрежението е голямо, само че подобен тип образования се стараят да пресъздадат на оптималната степен обстановката.

Това е първото сходно обучение, което се организира във Варна. То е проведено от Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ към Министерството на превоза и Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Целта на сходни мероприятия е възстановяване координацията сред силите и средствата на единната избавителна система за справяне с тежко авиационно произшествие.

Тази година се разигра обстановка, при която част от разхерметезиралият се във въздуха аероплан пада във водата, а другата част падна на сушата, а учението се организира на плажа във варненския кв. „ Аспарухово “. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР