Вътрешният министър Младен Маринов прозрял, че трябва да спре истерията

...
Вътрешният министър Младен Маринов прозрял, че трябва да спре истерията
Коментари Харесай

Как случая с „джихадиста“ стана част от „калните борби“ за главен прокурор

Вътрешният министър Младен Маринов прозрял, че би трябвало да спре нервността към случая с „ терориста “ от Пловдив. Макар и късно, той предизвести, че прекомерното говорене вреди освен на момчето и фамилията му, само че и на доста други.
Призивът му с изключение на просрочен, е и погрешно адресиран към медиите и обществото.

Прокуратурата е тази, която раздуха случая.

Маринов или не знае или се прави, че не знае защо става дума. А става дума за акцията на зам.-главния прокурор Иван Гешев да заеме мястото на своя шеф Сотир Цацаров. Гешев очевидно е решил, че „ ученика-джихадист “ е подобаващ за печелене на точки в конкуренцията. Уж беше омерзен от „ калните битки “ за мястото на основния прокурор, а към този момент е в тях. Да забележим по какъв начин ще се впише и в схемата за пазаруване на магистрати и медии, за каквато отново той приказва.

Ясно е, че ровенето в тази ситуация с момчето от Пловдив, е непоносимо. Работа на специалистите е да работят по случая, освен това без доста звук.

Медиите и жителите обаче са длъжни да продължат полемиката за злоупотребата с тематиката за обслужване на други ползи. Смущаващо е потреблението на случая за ПР, освен това 30 дни след почналата работа с юношата. Още по-смущаващи са апокалиптичните картини, разказани от Гешев, че биха могли да се случат, в случай че не се е намесила прокуртурата. Например английската работа САС от дълго време е описала в директива главните дейности и ограничения за противопоставяне на тероризма. Има известен вид и подобен за експертите. Подобни указания са известни в множеството европейски страни, а и отвън Европа. Изоставаме фрапантно в това отношение. Вътрешният министър оповести, че ще се основат центрове за противопоставяне на тероризма. Много пари ще се налеят в тази мярка, само че изгодите ще са минимални, тъй като се прави „ по неотложност “.

Иван Гешев е схванал, че ПР може да се прави от всичко. Ако извлече изгода, следствията за другите са без значение. Не го е измислил той, единствено го ползва.

Прекаленото предпочитание ни пречи да използваме даже това, което имаме, твърди Плутарх. И добавя: Жадуващият похвали е безпаричен на заслуги. Но кой е Плутарх, та един службогонец да се преценява с него. Не е рекъл Гешев, не му е повдигнато някакво обвиняване. Например за „ Успоредни животописи “, където са разказани лошотиите на някои от известни властници в античния Рим и Гърция.

Случаят с пиара на Гешев не е изолиран. Този модел е натрапен от години от мафиотско-политическото задкулисие. Гешев просто съблюдава „ разпоредбите “, съгласно които средствата нямат значение – ползите са значими. В случая задачата е да забравим за корупцията, да не питаме за парцелите му, добити на ниски цени, за съмнителните връзки на жена му с основния очевидец по делото„ Иванчева “ Александър Ваклин, за натиска и репресиите против медии, публицисти, предприемачи и избрани политици. Не гледайте какво върша, а слушайте какво ви приказвам – остарелият болшевишки лозунг.

Гешев има право да желае поста на Цацаров, тъй като дава отговор на критериите на върхушката. Само това е от голяма важност, а не приносът му недоверието в прокуратурата да е над 90 %. Така че Гешев ще даде всичко от себе си в борбата за заветното кресло.Гешев не е самичък в " калните битки ". Конкуренция има, само че към този момент той е любимец. Възможно е да е пуснат напред, с цел да " прегори ", а различен да завоюва на финала. В калните битки е по този начин - не се виждат лицата, нито хватките.

Цацаров мълчи. Цацаров го няма на медийния хоризонт...

Гешев има вяра, че заслужава поста. Затова няма да е изненада, в случай че скоро научим за оголен „ скрит план “ против него. Нещо като прилика с взривения италиански магистрат-антимафиот Джовани Фалконе. Разбира се нашият „ воин “ ще оцелее, тъй като атентатът ще бъде " оголен " в последния миг. И това няма да е оригиналност, тъй като преди пет години по същото време прокуратурата „ прожектира “ сходен филм за ликвидиране на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Доказателства обаче липсваха и сюжетът се разпадна. Целта КТБ да бъде фалирана и ограбена, обаче се осъществя. Що да не се приложи номерът още веднъж?

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР