Вътрешният министър Младен Маринов наредил в Пловдив да се създаде

...
Вътрешният министър Младен Маринов наредил в Пловдив да се създаде
Коментари Харесай

Специален щаб се грижи за сигурността на Пловдив

Вътрешният министър Младен Маринов наредил в Пловдив да се сътвори краткотраен действен щаб . Той ще управлява силите, ангажирани за разкриване на тържествата в града за разкриване на " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ", което е планувано за 11 януари.

В щаба вземат участие представители на основните дирекции на Министерство на вътрешните работи, регионалната и общинска администрация и организации, ангажирани директно с културните изяви, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

 Иван Тотев: Пловдив ще остане вечно столица на културата
Иван Тотев: Пловдив ще остане вечно столица на културата

Направили рекламни одеяла без социална поръчка

От 11 до 13 януари ще бъде обособен забележителен запас от полицейски сили и средства.

За 12 януари, събота - уредниците чакат към 30 000 поданици и посетители на Пловдив да участват на огромен театър на открита сцена на бул. " Цар Борис ІІІ Обединител " .

 АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата
АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата

Румен Петков счита за " безумно " церемонията по откриването да е на площада

За защитата са ангажирани чиновници от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Дирекция " Жандармерия " в ГДНП и подразделенията на " Специализирани полицейски сили " в София и в Пловдив. При защитата на публичния ред ще се употребява видеонаблюдение. Определен ангажимент има и наета от уредниците частна охранителна компания.

С преградни уреди ще бъде обрисуван периметърът на всеобщата демонстрация, както и на обособените няколко вътрешни зони - за фенове, публични посетители, медии, реализатори и пиротехника .

Осигурени са мобилни полицейски екипи, които да патрулират към региона и в централната част на града, а на подстъпите към зоните за публиката ще бъдат построени 2 3 контролно-пропускателни пункта . Посетителите ще бъдат подробно претърсвани според Закона за събранията, митингите и манифестациите.

 30-метрова кула се издигна в центъра на Пловдив
30-метрова кула се издигна в центъра на Пловдив

По мотив откриващото събитие на Европейска столица на културата

Полицейските чиновници ще наблюдават прецизно за недопускане на: хора във очевидно нетрезво положение или маскирани за да се затрудни разпознаването им ; носене на оръжие или други особено предопределени или приспособени предмети, които биха могли да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; внасянето на пиротехнически произведения.

От Министерство на вътрешните работи предлагат хората да не се носят обемисти багажи и ненужни предмети. Нарушители или фенове, които с държанието си пречат за осъществяване на събитието, ще бъдат отстранявани неотложно.

Във вътрешните зони доброволци с отличителни знаци ще упътват посетителите. При зародила нужда ще оказват първа помощ.

За бърза реакция при изключителна обстановка на няколко места към сцената ще бъдат ситуирани екипи на незабавна здравна помощ и РДПБЗН с нужната противопожарна и спешна техника.

 Славчо Атанасов поучава Иван Тотев да
Славчо Атанасов поучава Иван Тотев да " отпуши " Пловдив

Където и да направи арката пловдивчани ще отидат, безапелационен е

Със заповед на кмета на Община Пловдив се вкарва възбрана за потребление на дронове за снимане на събитието, като се изключи медията с права за директно лъчение .

С оглед ненарушаване на ограниченията за сигурност по време на откриващия театър е целесъобразно живущите наоколо да го следят при затворени прозорци на домовете си.

Междувременно пловдивчани разгласиха в обществените мрежи заповед, публикувана в кооперациите в центъра . На хората им се не разрешава да излизат на терасите си, не разрешава им се да снимат от прозорците и балконите си необятно рекламираните културни прояви.

" Задължават се живущите да затворят прозорците и вратите на терасите... до привършване на откриването . За същия интервал от време не би трябвало да има лица по терасите и прозорците и да не се снима с фотоапарати със мълния ", гласи заповедта, публикувана в жилищните здания в Пловдив.

Общинските чиновници авансово са избрани съответни места, където да паркират пловдивчани и посетители на Европейската столица на културата . Шофьорите ще бъдат насочвани от полицейски чиновници.

Пътни служители на реда ще наблюдават за натоварването на трафика и при нужда регулирането ще минава на ръчен режим.

В събота, от 12 часа до привършване на съпътстващите формалното разкриване събития, в Пловдив има краткотрайна организация на придвижване:

- Забранява се прекосяването на коли по цялото продължение на бул. " Цар Борис ІІІ Обединител ", от кръстовището с бул. " Христо Ботев " до кръстовището с бул. " Шести септември " ;

- Изходът от Старинен Пловдив и квартал " Капана " се реализира през ул. " Фредерик Жолио Кюри " към бул. " Шести септември " ;

- Спира се придвижването на коли по ул. " Патриарх Евтимий ", източно и западно от бул. " Цар Борис ІІІ Обединител " ;

- Ограничава се достъпът към бул. " Цар Борис ІІІ Обединител " от ул. " Граф Игнатиев " и ул. " Цанко Дюстабанов ".

Забранява се паркиране на коли по:

- ул. " Иван Вазов ", от кръстовището с ул. " Авксентий Велешки " до кръстовището с ул. " Цар Асен " ;

- ул. " Цар Асен " до кръстовището с ул. " Цанко Дюстабанов " ;

- ул. " Д-р Г.М. Димитров ", от кръстовището с ул. " Цар Асен " до кръстовището с ул. " Крали Марко " ;

- ул. " Крали Марко ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР