Вътрешният министър Младен Маринов коментира пред медиите, че областните дирекции

...
Вътрешният министър Младен Маринов коментира пред медиите, че областните дирекции
Коментари Харесай

Маринов: Дирекциите на МВР работят добре с прокуратурата, затова подкрепят Гешев

Вътрешният министър Младен Маринов разяснява пред медиите, че регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи работят всекидневно с прокуратурата, имат положително взаимодействие  и по тази причина шефовете им са изпратили писма в поддръжка на номинирания за основен прокурор Иван Гешев.

„ Министерство на вътрешните работи работи в тясно взаимоотношение с прокуратурата, тъй като по този начин са отредили Конституцията и законът. Реално следствието и издирвателните дейности стават под контрола и управлението на прокуратурата на Република България “.

Така министърът на вътрешните работи Младен Маринов изясни многото позитивни мнения, изпратени от шефове на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната по отношение на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Становищата са оповестени на интернет страницата на Висшия правосъден съвет и са налични за всички.

Според министър Маринов всяко едно от тези мнения показва мнението на обособения шеф, образувано въз основата на ежедневната взаимна работа с органите на държавното обвиняване, както и за професионалните качества на Иван Гешев, който остана единствен претендент за поста.

Процедурата по избора на нов основен прокурор би трябвало да бъде финализирана на 24 октомври, което е единствено два дни преди първи тур на изборите за локална власт.-->

Сред многото позиции в поддръжка на Гешев, изразени от разнообразни прокуратури в страната, районни дирекции на Министерство на вътрешните работи и даже академични ректори, има и такива, които се афишират против кандидатурата му, като някои адвокатски препоръки и НПО-та като " Правосъдие за всеки ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР