Вътрешният министър Младен Маринов иска катастрофите да намалеят до 50%.

...
Вътрешният министър Младен Маринов иска катастрофите да намалеят до 50%.
Коментари Харесай

Вътрешният министър бълнува за намаляване на катастрофите с 50 на сто

Вътрешният министър Младен Маринов желае злополуките да намалеят до 50%. Обявил го е на конгрес за сигурност по пътищата проведен от СБА. От изявлението на министъра излиза наяве единствено едно - Министерство на вътрешните работи няма съответни оферти, не планува промени или нови наказания. Как въобще е пресметнал този % също не излиза наяве. само че за сметка на това показва мечтаното за действителност.
България е на предпоследно място в класацията в Европа по пътна сигурност, напомня news.bg. По данни на Министерство на вътрешните работи за пътните произшествия в страната от началото на актуалната 2018 година на територията на страната са зародили 5 766 тежки пътни произшествия. При тях са починали 523 души, а 7 323 са били ранени.

Само за миналото денонощие при произшествия у нас са починали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките катастрофи на 5 ноември, понеделник, е 17.

Черната статистика на Министерство на вътрешните работи регистрира 96 тежки произшествия от началото на месец ноември - от 1 до 5 ноември, в това число. При злополуките са починали 19 души, а 124 са ранени. На фона на тази статистика изявлението на вътрешния министър Маладен Маринов, че желал пътните произшествия да намалеят на 50% звучи неуместно.

За вътрешното министерство тематиката за пътната сигурност в България била от изключителна значимост за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според Маринов в пътната сигурност влияели доста фактори, като един от най-значимите фактори бил персоналното държание на водачите и членовете на обществото.

В същото време не стихват митингите на родители, близки и другари на потърпевши и починали при пътни произшествия поради неналичието на съответни наказания за причинителите на такива закононарушения. А на фона на започващите да излизат от ден на ден информации за мародестването от страна на катаджии, юристи и застрахователи върху жертвите и околните на потърпевши при пътни произшествия изявлението на Маринов, че „ Пътна полиция “ прави всичко допустимо за добра връзка с неправителствени организации, които работят за реализиране на висока сигурност, звучи меко казано необичайно. Повярвахте му, нали?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР