Вътрешният министър Младен Маринов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев

...
Вътрешният министър Младен Маринов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев
Коментари Харесай

Вътрешният министър и шефът на ДАНС докладват пред парламента за шпионския скандал

Вътрешният министър Младен Маринов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев дойдоха в Народното събрание за чуване във връзка следствието за шпионаж и обвиняванията към Николай Малинов. От Българска социалистическа партия настояха и министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан, само че предстоящо от ГЕРБ отхвърлиха предлагането.
Осем лица са арестувани за 24 часа по шпионския скандал, стана ясно от думите на Младен Маринов.
В рамките на периода на задържането въпросните лица са конвоирани до постройката на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължение на процесуалните дейности с тях. По отношение на конкретика по следствието, за жалост не мога да дам повече информация, сподели министърът.
ДАНС имали данни, че Николай Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език за нуждата от геополитическа преориентация на България, съобщи шефът на службата Димитър Георгиев. В документа се предложило да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитическия живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната. По думите на Георгиев имало избрана скица, по която да се финансират тези мероприятия. Те директно засягали националната сигурност на страната. Двете организации, които финансирали тази скица са " Двуглав Орел " и РИСИ. Те обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада, сподели още Георгиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР