Вътрешният министър Младен Маринов е започнал реорганизации по темата за

...
Вътрешният министър Младен Маринов е започнал реорганизации по темата за
Коментари Харесай

МВР прави нови `реорганизации` за борба с битовата престъпност

Вътрешният министър Младен Маринов е почнал " реорганизации " по тематиката за битовата престъпност и наличието на полицията в дребните обитаеми места. Това излиза наяве от стенограмата от последното съвещание на държавното управление, когато беше оповестена и формалната информация за задържането на Северин Красимиров в Германия.
 Мигар Борисов не е наясно, че Министерство на вътрешните работи не работи?  Борисов за убийството: Мигар това не се случва в други страни или е някакъв изолиран случай?
Новите ограничения са оповестени от премиера Бойко Борисов, който прави изявление след констатация на вицепремиера по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов  за убийството в Русе. Според него " има проблем с този тип закононарушения " и той предлага да бъдат подхванати ограничения " за работа с тази част от обществото ". 

По отношение на " тази част от обществото " финансовият министър Владислав Горанов  припомня, че там би трябвало да бъде ангажирана и просветителната система. 

В резултат на това министърът на образованието Красимир Вълчев  обяснява, че " тези деца доста мъчно ги караме да вървят всекидневно " и моли Министерство на вътрешните работи да бъде по-активно и да спомага за този проблем. 

В отговор Борисов напомня, че " в случай че е елементарно, другите да са го създали " и напомня, че предходната неделя на Министерство на вътрешните работи са дадени 341 нови автомобила, а лимитът на горивото е изнемощял. След което подрежда да бъде извършена среща " с Томислав Дончев, образованието, вътрешно министерство, общественото, Валери Симеонов - тази многостранната среща и всеки един подобен случай, факт е, че към този момент имаме изолирани случаи, които даже и тях ги знаем, там влагате, служителят на реда отива ".  

По другите тематики, битовата престъпност и наличието в обитаемоте места - Младен Маринов прави реорганизации, редом това, което и Вълчев сподели.

Стенограма от съвещанието на Министерски съвет от 10 октомври 2018 година:

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Господин министър председател, въпреки всичко да поздравим публично министъра на вътрешните работи за добре свършената работа, съвършена работа. Много добър избор за министър и доста положително показване на министъра. Както се споделя първата седмица му се стовари непоносимо нещо, което беше безусловно политически употребявано против държавното управление. Искам да го поздравя и мисля, че и той, и прокуратурата съвършено си свършиха работата.

Има един проблем с този тип закононарушения. Мисля, че би трябвало да предприемем сложни ограничения за работа с тази част от обществото.

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: В този ред на мисли е и образованието.

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: Тази образователна година надалеч по-безшумно, само че механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане на децата работи, работи по-ефективно, по-фокусирано, оптимизирали сме работата, организацията, постигнали сме надалеч по-добра осведомителна съгласуваност. Все още има какво да се прави. Към Министерство на вътрешните работи това ми е апелът, служителите на реда спомагат в доста огромна степен, само че би трябвало да свържем осведомителните системи. Не можем да следим всяко едно дете по какъв начин упражнява правото си на обучение, само че когато то се появи и някоя осведомителна система го засече, се задейства механизма, доста по-голяма част от напъните са към този момент върху ежедневното вървене. Факт е, че тези деца доста мъчно ги караме да вървят всекидневно.

БОЙКО БОРИСОВ: Ако е елементарно, другите да са го създали. Лесно е да констатираш, мъчно е да го направиш. За това в неделя, вицепремиерът Каракачанов участва, 341 коли дадохме държавното управление на Министерство на вътрешните работи, още 300 в този момент ще получат, горивото им е без предел. Министърът на следващия ден е на съвет, само че върне ли се, вършиме незабавно с Томислав Дончев, образованието, вътрешно министерство, общественото, Валери Симеонов - тази многостранната среща и всеки един подобен случай, факт е, че към този момент имаме изолирани случаи, които даже и тях ги знаем, там влагате, служителя на реда отива. Дали сме и даваме, освен за престъпната лаборатория, тъй като виждате това, което сподели Каракачанов, в случай че имаш по-съвременна лаборатория с един-два дни по-бързо ще влезем в дирите на причинителите, а тези първите един-два дни са решаващи и съдбовни. Но това с финансовия министър сме го говорили. По другите тематики, битовата престъпност и наличието в обитаемоте места - Младен Маринов прави реорганизации, редом това, което и Вълчев сподели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР