Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция Миграция да

...
Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция Миграция да
Коментари Харесай

МВР разрешило на Джок Полфрийман да напусне страната?

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция " Миграция " да предприеме съответните дейности за отпадане на възбраната на австралиеца Джок Полфрийман да напуща страната .
Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) за " Свободна Европа ". От силовото ведомство прецизират пред " Сега " само, че са
По-рано през днешния ден Полфрийман упрекна Българското държавно управление и Министерство на вътрешните работи, че не му разрешават да напусне България без значение от правосъдното определение, с което се отхвърли обновяване на делото за предварителното освобождение. Това излиза наяве от негов пост във Facebook.
" Моля, не вярвайте на подправените вести, не ми беше разрешено да напусна страната, защото решението да не ми позволите да пътувам не се основава на закона, а решението на държавното управление, което се управлява от Бойко Борисов ", написа Полфриймън и прибавя: " Незаконно Министерството на вътрешните работи ми попречи да напусна страната, в това число ми попречи да се кача на аероплан ". От думите излиза наяве, че той е имал билет, заплатен от фамилията и " резервации, направени от DFAT ".
В известието му се твърди, че българското държавно управление е уведомило през вчерашния ден публично " австралийските управляващи, че няма да уважат правосъдното решение " и няма да му разрешат да пътува свободно.
Също през вчерашния ден Върховният касационен съд остави без разглеждане настояването на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров за обновяване на делото за предварителното освобождение на австралиеца Джок Полфрийман. Определението на Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова е дефинитивно. То идва половин година, откакто съдиите одобриха, че въпросът е обяснен. Полфрийман пък прикани за оставка на Цацаров от КПКОНПИ, заради корист със служебно състояние.
Според висшите съдии настояването за обновяване на делото е неприемливо . В претекстовете си те показват, че на обновяване подлежат влезлите в действие присъди и решения, както и някои избрания. Условното предварително освобождение обаче не е измежду тях.
Джок Полфрийман беше наказан на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година От тях излежа 12, след което беше пуснат предварително от тричленен състав на Софийския Апелативен съд, управляван от арбитър Калин Калпакчиев с претекста, че се е поправил, до момента в който е излежавал присъдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР