Вътрешният министър Младен Маринов беше изслушан от Комисията по вътрешен

...
Вътрешният министър Младен Маринов беше изслушан от Комисията по вътрешен
Коментари Харесай

Младен Маринов беше изслушан в парламента заради протестите

Вътрешният министър Младен Маринов беше изслушан от Комисията по вътрешен ред в Народното събрание във връзка митингите в страната. Според Маринов на митингите има хора, които предизвикат както протестиращите, по този начин и полицията. Министерство на вътрешните работи работи по разнообразни сигнали и събира доказателства, в това и число и за набиране на платени протестиращи, само че до този миг няма удостоверение на тези сигнали, оповестява Българска национална телевизия.

От " Обединени патриоти " попитаха дали се ревизира ролята на тези, които ръководят коли с съветска регистрация в зоната на митингите.

Валентин Касабов, зам.-председател на ПГ на " Обединени патриоти ": Вървят към университетите, това са коли с съветска регистрация, които раздават едни пари на чиновници, елементарни жители и студенти?
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Работим по разнообразни сигнали и те се ревизират.
Вътрешният министър посочи, че повече информация по този въпрос може да се даде единствено при положение, че се съберат доказателства за сходна интервенция в организирането на митингите.

Според управлението на Министерство на вътрешните работи проблем е, че има митинги, които не са декларирани по съответния ред, както и такива, които нарушават закона.

От полицията в Благоевград през днешния ден оповестиха, че противозаконни са били блокадите на интернационалния път Е-79 при Благоевград и граничен пункт " Кулата " в неделя. За част от митингите и техните направления на напредване се схваща от организирането на групи във Facebook и тогава се реагира за обезпечаване на защитата им. Ако е належащо на служителите на реда ще се заплаща ексклузивен труд.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Да, има планувани средства. В обстановката доста деликатно преценяме какъв брой количество ексклузивен труд да се поставя от чиновниците. Всичко зависи от обстановката.
200 чиновници от Жандармерията са командировани в допълнение - по 50 в 4 града Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР