Вътрешният министър Калин Стоянов категорично заяви, че българските институции се

...
Вътрешният министър Калин Стоянов категорично заяви, че българските институции се
Коментари Харесай

Нинова и Калин Стоянов се скараха

Вътрешният министър Калин Стоянов изрично съобщи, че българските институции се оправят с мигрантския напън по границите ни. В момента той бива изслушван в Народното събрание поради случаите с бежанците в столицата от преди няколко дни и подбудените от тях митинги, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Няма засилен миграционен напън. Напротив, има трайна наклонност за понижаване на миграционния напън. Това мога да го споделя с числа ", безапелационен бе министър Стоянов. 

Той даде съответни данни за предотвратените опити за прекосяване на българо-турската граница и за задържанията навътре в страната. От тях стана ясно, че трендовете са дълготраен спад, а самият той бе безапелационен, че Министерство на вътрешните работи се оправя с натиска.  

" През последните няколко дни чухме анализатори и експерти по всичко, че два ли не имало понижение на миграционния напън, тъй като в този момент бил зимен интервал. Ще направя съпоставяне единствено и само на интервала от предходната година.

От началото на годината досега имаме предотвратени 5200 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница. За същия интервал предходната година те са 15 600. Разликата е три пъти. 

Задържанията навътре в страната от началото на годината досега са 260, а за същия интервал на предходната година те са 1260 ", изясни Стоянов.

Стоянов бе сериозен към опозицията поради това, че внушавали на обществеността, че прибирали убийци и изнасилвачи в страната. Той реферира към случая от преди няколко седмици, когато стана ясно, че шестима българи, излежали присъдите си в Германия, са били върнати назад в България с полет по Дъблинското съглашение. 

В отговор водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че никой не би трябвало да има вяра на думите на вътрешния министър. 

" Господин министърът сподели, че от началото на година до момента са арестувани 260 индивида, нали по този начин. Това, което държа е публична информация от Министерство на вътрешните работи до нас депутатите. Първото изречение гласи, че единствено за януари са арестувани общо 396 жители на трети страни, от които 76 на вход, 109 на излаз, без регистрации на излаз, и 211 са открити в противозаконен престой на територията на страната ", съобщи Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР