Вътрешният министър Калин Стоянов и британският държавен министър по въпросите

...
Вътрешният министър Калин Стоянов и британският държавен министър по въпросите
Коментари Харесай

Заедно с Лондон ще борим нелегалната миграция

Вътрешният министър Калин Стоянов и английският държавен министър по въпросите на имиграцията Робърт Дженрик подписаха Съвместно изказване сред България и Англия и Северна Ирландия за усилване на съдействието в битката и предотвратяването на проведената престъпност в региона на имиграцията.

Според Робърт Дженрик взаимната работа ще бъде от изгода и за двете страни за преустановяване и секване на активността на проведените незаконни групи, забъркани в каналджийство.

Министър Калин Стоянов разясни, че подписването на документа е резултат на двумесечна интензивна работа на Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ".

" В резултат на Вашата самодейност осъществяваме една сериозна опция за предварителна защита на незаконната миграция ", добави българският вътрешен министър.

Двамата министри дефинираха двустранна среща като извънредно значима за взаимното съдействие. Те споделиха общата оценка на досегашното взаимоотношение като динамично, резултатно, учредено на доверие и директни контакти.

С подписването на взаимния документ се реализира по-тясно взаимоотношение на оперативно равнище, усилване на обмена на информация сред правоприлагащите органи посредством Европол, Евроюст, Интерпол, офицерите за връзка на двете страни, продан на чиновници от сферата на сигурността, правоприлагането, ръководството на границите и миграцията.

Министър Стоянов уточни, че ГДГП извършва съвършено своите отговорности, с което бе постигнато 30-процентното укрепване на българо-турската граница. Резултатът е, че през последните два месеца опитите за незаконно прекосяване на границата са не повече от 300-400 на денонощие.

Стоянов посрещна английска делегация на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево. От българска страна в срещата участваха заместник-министър Стоян Темелакиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, шефовете на ГДГП и ГДБОП - основен комисар Антон Златанов и основен комисар Явор Серафимов, шефът на Агенция " Митници " Пламен Тонев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР