Вътрешният министър е неспособен да прави друго освен да шуми,

...
Вътрешният министър е неспособен да прави друго освен да шуми,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Пореден много тежък провал на Рашков

Вътрешният министър е некадърен да прави друго с изключение на да шуми, сподели социологът Андрей Райчев пред бТВ.

„ Истината е, че следим символно принуждение. Това е принуждение, което е един тип единствено замахвам, само че спирам и не блъскам. Това символно принуждение в България не е нова процедура. Българска социалистическа партия беше подложена на символно принуждение, след това при Симеон изчезна и след това при Цветанов се появи още веднъж “, съобщи той във връзка на ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ.

Според него извършената интервенция с ареста на Бойко Борисов е „ доста тежък следващ неуспех на Рашков “, който е подлъгал премиера.

Акцията била с концепцията, че ще се открие освен това при обиска, допуска още Райчев.

„ Те (от Продължаваме промяната – бел. ред.) са в алтернатива – да поддържат Рашков и да потънат с него, или да се освободят от него и малко да излязат от тази обстановка. Като виждам, те потеглят да го подкрепят“, добави той.

„ Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това единственото пояснение “, разяснява Райчев. Политологът обаче счита, че дейностите са основали напрежение в обединението, тъй като от „ Продължаваме промяната “ не са предизвестили сътрудниците си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на Министерство на вътрешните работи с всички останали.

По думите му ГЕРБ печели от това – явно е, това ми демонстрира интуицията. Опозицията е във фаза и се съживява, обединението отслабва, отслабва и връзката ѝ с президента, счита още Райчев.

„ Тази преживелица понижава доверието сред сътрудниците, това не е акция на държавното управление, а на министър председател и на вътрешен министър. Другите парньори научават от малкия екран, представяте ли си какво оскърбление е това“, попита реторично той, като дефинира случилото се в жанр „ Лъжливото овчарче ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР