Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че прокуратурата е започнала разследване

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че прокуратурата е започнала разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Асен Василев по сигнал на Инса ойл

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че прокуратурата е почнала следствие против вицепремиера АсенВасилев за хипотетично закононарушение по работа. 

Според Рашков то е формирано по сигнал на притежателя на " Инса ойл " Георги Самуилов. Компанията беше посочена от Василев като едно от сдруженията, които са нараснали спекулативно цените на бензина и дизела, което е довело до паническо презапасяване поради внушенията, че горивата нарастват всеобщо. На собствен ред нейното управление упрекна Василев, че направил непазарна сделка с " Лукойл " за понижаване на цените на рафинерията, което сложило в неравностойно състояние вносителите на горива. 

Бойко Рашков твърди, че основният прокурор Иван Гешев е получил сигнала на Самуилов против Василев и го е разпределил на Спецпрокуратурата " с изречението " да се образува досъдебно произвеждане ", без да остави опция на наблюдаващия прокурор да реши дали има учредения за това. 

" Забравих да изразя своето страдание към основния прокурор. Или си е счупил краката, или си е навехнал ръката да бърза да образува досъдебно произвеждане против вицепремиера Василев ", споделя Рашков иронично, като дава образец със забавянето на прокурорските дейности против един от по-ранните ръководители на МФ Владислав Горанов, махленски в допускане на несъбрани хазартни такси от Васил Божков за над 500 млн. лева. 

До момента прокуратурата не е разгласила публична информация по проблема с " Инса ойл ".

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев не удостоверява и не отхвърля, че финансовият министър се проверява. 

Пред bTV той оспорва единствено формулировката на Бойко Рашков: 

" Не е формирано досъдебно произвеждане против Асен Василев, тъй като в Наказателно-процесуален кодекс се споделя, че досъдебно произвеждане се образува за осъществено закононарушение, а не против лице. Фигурата на обвинен излиза единствено след задоволително събрани доказателства за осъществено закононарушение ". 

 

Очаквайте подробности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР