Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по

...
Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по
Коментари Харесай

Прокуратурата вика вътрешния министър на разпит по делото Хемус

Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по делото „ Хемус “. Това разгласи говорителката на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

По думите ѝ това се постанова по отношение на думи на Рашков от 23 декември, изказани в ефира на БНР. Петрова цитира точното изявление на вътрешния министър: „ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват и надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме сигнали, да подхващат едни дейности, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде ”.

„ От казаното следва, че Рашков разполага с съответна информация за методите на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, въпреки тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП ”, сподели тя.

Петрова съобщи още, че тези условия имат освен публично значение, само че са значими и за следствието.

„ Ето за какво той се явява главен очевидец, който би могъл да спомогне за определяне на обективната истина по делото, което е в полза на българските жители. С оглед на това той ще бъде свикан, с цел да даде в качеството си на очевидец показания по отношение на това каква информация му е известна ”, уточни Десислава Петрова.

„ В случай, че Рашков уточни в своите показания съответни физически лица или търговски сдружения, от страна на СГП ще бъдат осъществени всички вероятни дейности по следствието – разпити, претърсвания и изземвания на визираните от вътрешния министър средства, за които има данни, че са добити по незаконен метод ”, сподели още говорителката на СГП.

Тя беше безапелационна, че при събиране на задоволително доказателства за виновността и на други лица, те ще бъдат привлечени в качеството им на обвинени и ще им бъдат избрани съответни ограничения за неотклонение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР