Вътрешните вълнения в Иран и войната на Русия в Украйна

...
Вътрешните вълнения в Иран и войната на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Американски генерал: Иран и Русия бяха твърде разсеяни, за да се намесват в междинните избори

Вътрешните безредици в Иран и войната на Русия в Украйна може да са попречили на Техеран и Москва да положат повече старания да повлияят или да се намесят в междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година, съобщи почитан американски боен киберчиновник, представен от CNN .

" Колективно видяхме доста по-малко внимание от страна на задгранични съперници, изключително руснаците “ да окажат въздействие на изборите през 2022 година спрямо предходни избори, означи генерал-майор Уилям Хартман, който управлява Силите за кибернетични задачи на кибернетичното командване на Съединени американски щати.

Хартман акцентира, че е " сюрпризиран “ от относителната липса на интензивност от страна на руснаците и иранците по време на междинните избори. Киберсилите на американските военни поеха по-активна роля в отбраната на изборите в Съединени американски щати от непозната интервенция от 2018 година насам, като те концентрираха активността си върху мрежи, употребявани от Русия и други, с цел да сеят раздори.

Генерал Пол Накасоне, началник на Кибер командването, удостовери пред кореспонденти този месец, че командването е провеждало нападателни и отбранителни кибероперации в опит да отбрани междинните избори от непозната интервенция и въздействие.

Той отхвърли да навлезе в детайлности за интервенциите, само че сподели, че командването се е съсредоточило върху свалянето на компютърната инфраструктура, употребена от задгранични оперативни чиновници " в основни моменти “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР