Вътрешните отделения на големите здравни заведения препълнени, никъде няма свободни

...
Вътрешните отделения на големите здравни заведения препълнени, никъде няма свободни
Коментари Харесай

Болниците във Варна се пукат по шевовете

Вътрешните отделения на огромните здравни заведения претъпкани, на никое място няма свободни кревати, научи “Нова Варна ”.

Няма нито едно свободно легло във вътрешното поделение на МБАЛ “Света Анна ” във Варна, разясниха за Нова Варна от болничното заведение. Големият % от леглата са запълнени от пациенти с затруднения след грип или остро респираторно заболяване, като най-честите затруднения са пневмониите, разясняват медиците. Засега в Окръжна болница няма сериозни случаи с тежка дихателна непълнота или пациенти в животозастрашаващо положение, разясниха от там.

Подобно е ситуацията и в МБАЛ “Света Марина ”, където се лекуват хора освен от региона само че и от много прилежащи общини.

Медиците напомнят, че междинната дълготрайност на грипа е към седмица, в случай че нещата бъдат овладени в точния момент и не се стига до затруднения. Тя добави, че макар огромния брой пациенти има основана организация в лечебните заведения и няма да бъде върнат болен човек, който се нуждае от хоспитализация.

Застрашени от утежняване на здравето поради вируса са най-много хора над 65 години, деца под 5, и пациенти с хронични болести. Експертите поучават при поява на първи признаци като висока температура, хрема и кашлица, незабавно да се потърси лекарска помощ, с цел да не се стига до развиване на затруднения.

По мотив на зачестилите случаи на тежки затруднения от грип в страната специалистът джипита разясняват, че и Варна не прави изключение и има затруднения при много пациенти, като пневмонии. Според публична информация на РЗИ те не са повече от 3%.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР