Вътрешните министри на България и Северна Македония Младен Маринов и

...
Вътрешните министри на България и Северна Македония Младен Маринов и
Коментари Харесай

Младен Маринов и колегата му от Северна Македония: Заедно работим за създаване на среда на нетърпимост към корупционни прояви

Вътрешните министри на България и Северна Македония Младен Маринов и Оливер Спасовски участваха в следващия стадий от партньорския план „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи на Младен Маринов показа, че резултатът от този план ще проличи тогава, когато на телефонната линия стартират да се получават повече сигнали от жители. Амбицията ни е да надградим по този начин контрола и връзката, че да реализираме по-голямо доверие сред жителите и полицията - съобщи българският вътрешен министър и акцентира, че получаваните сигнали биват отработвани незабавно, вследствие на което към този момент има доста случаи на разкрити и предотвратени корупционни практики. Макар от една страна това е в ущърб на имиджа на министерството, от друга демонстрира, че се борим сполучливо с вътрешния проблем – означи Маринов.

Колегата му от Северна Македония Оливер Спасовски изрази удовлетворение, че двете вътрешни ведомства дружно работят по плана с доста мощното мото „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “. Той подчертава върху основното значение на образуването на социална отговорност, в която всички ние да не разрешаваме съществуването на корупционни схеми и жителите да припознаят институциите като свои сътрудници.

Двамата вътрешни министри персонално участваха в днешната акция, която се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково, като израз на ангажираност към казуса и отговорността за основаване на среда на непоносимост към корупционни прояви. Събитие е и израз на положителното съдействие в региона на вътрешните работи сред Република България и Република Северна Македония. На него участваха също началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Светлан Кичиков, старши комисар Дойчин Дойчинов - шеф на ОДМВР – Благоевград, комисар Васил Митов - шеф на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Кюстендил, и старши комисар Румен Ганев - шеф на Дирекция „ Вътрешна сигурност “.

Проектът „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “ се осъществя по самодейност на българското Министерство на вътрешните работи в партньорство сред Република България, Република Северна Македония, Република Гърция, Република Сърбия и Република Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР