Вътрешната заплаха за страната ни е много по-голяма от външната.

...
Вътрешната заплаха за страната ни е много по-голяма от външната.
Коментари Харесай

Илиян Василев: Трусове в Русия и краят на Путин ще се почувстват и у нас

Вътрешната опасност за страната ни е доста по-голяма от външната. Това разяснява в аудиокаста на " Фокус “ " Това е България " някогашният дипломат на България в Москва Илиян Василев.

По думите му решението е изчистване на службите, коренно изчистване на службите. " Но то стартира от политическото осъзнаване на отговорността от политиците, тъй като няма по какъв начин до момента в който " Възраждане “ ескалира езика на омразата и заплашва със разпра, национален съд и така нататък, всичко това от арсенала на фашизоидните партии, другата партия, която я поддържа – ГЕРБ, споделя " Всъщност няма никакъв проблем. Те си имат право да показват мнението на своите гласоподаватели “. А аз се запитвам: а по кое време " Възраждане “ е спечелила въз основа на предизборна стратегия, в която споделя, че ще вършим национален съд, че другите са " сган “. Кога? Т.е. това, което ГЕРБ допуска – че имат глоба от гласоподавателите на " Възраждане “ и Костадинов да се държат по този метод, това е безусловно подправено, безконтролно и цинично ", разяснява Василев.

Изводите, които следва да си създадем след събитията в Русия, са, че трусовете там ще се отразят и на стабилността в България.

" В едно изречение ще го кажа, приказвам го от 20 години, че още когато Путин идваше на власт и методът, по който той узурпира от ден на ден и повече власт, ме накара да мисля, че този човек рано или късно ще съставлява голяма заплаха освен за Русия, само че и за света. Т.е. колкото повече се доближава неговият край, толкоз повече ще ескалира обстановката и неустойчивостта освен в Русия, само че в околния свят, и изключително тези земетресения ще се усещат в най-свързаните с Русия елементи на Европейския съюз и НАТО, а България е такава несъмнено ", добави Илиян Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР