Вътрешната война в БСП продължава с пълна сила. В петък

...
Вътрешната война в БСП продължава с пълна сила. В петък
Коментари Харесай

БСП наказа председателя на Софийската организация

Вътрешната война в Българска социалистическа партия продължава с цялостна мощ. В петък партията реши да наложи наказване на ръководителя на Софийската организация Калоян Паргов, който е и ръководител на групата в Столичния общински съвет. Той е глобен за една година с лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива.

Паргов минава за един от критиците на водача Корнелия Нинова., че наказването за Паргов е поискано от деятели на градската организация. Мотивът бил да се спре " задкулисието ".

" Вследствие на присъединяване на общински съветници на БСП-София в скандалната договорка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, присъединяване им в избора на ръководител на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на активността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава постоянно и взима решенията еднолично ", пишеше в известието.

Самата Нинова разяснява, че не е осведомена. Заяви единствено, че ще реши, когато получи предлагането за наказване.

" Всички обвинявания против мен, поради които желаят да бъда осъден, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и известност. И по този метод някои хора да овладеят личния си боязън от мен. При това боязън от нещо, което аз не съм направил до този миг, а точно да разглася кандидатурата си за ръководител на Българска социалистическа партия ", съобщи в отговор Паргов.

Според него страхът идвал от това, че зад него стои силата на градската организация в столицата. Той изясни, че обвиняванията за съдействие с ГЕРБ били несъстоятелни, тъй като на последните избори гласовете за алените в София били увеличени с 20 хиляди

" В Българска социалистическа партия обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е правилно. Преминали сме към различен вид организация. И тъкмо това е терзанието на доста членове и симпатизанти, които подлагат на критика настоящето ръководство на Българска социалистическа партия. Хората се опасяват, че пътят, по който върви партията, може да завърши съдбовно ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР