Вътрешната опозиция в БСП се обедини в подписка и атакува

...
Вътрешната опозиция в БСП се обедини в подписка и атакува
Коментари Харесай

Разтрогване отвътре и подписка срещу Нинова! Червените се вдигнаха на бунт!

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се сплоти в подписка и нападна Корнелия Нинова. Социалисти - някогашни и сегашни депутати, членове на предходното соцръководство, някогашни министри, общински съветници и леви интелектуалци въстанаха против лидерката Корнелия Нинова. Сред подписалите се личат имената на хора от разнообразни кръгове в Българска социалистическа партия - към Миков, Гергов, Овчаров и Красимир Янков. Формалният мотив за протеста е промяната на основния редактор на партийния вестник "Дума ", отпред на който стоеше Таня Джаджева. Тя беше и.д., ИБ на партията сложи на нейно място още веднъж краткотрайно, за 6 месеца, Йордан Мичев.

Рокадата породи скандал на последния пленум, като водещи на офанзивата против Нинова тогава бяха журналистът Велислава Дърева и евродепутатът Георги Пирински, които даже желаеха умишлен пленум по проблема. Те укориха соцлидерката, че погазва устава, който изисква Националният съвет да избира основния редактор на "Дума ".

Последва старт на протестна подписка, за която Канал 3 заяви предходната седмица. Позицията към този момент е подготвена, подписите - събрани и документът беше разпратен до всички 180 членове на пленума на Българска социалистическа партия.

Сред подписалите се няколко десетки видни социалисти са представители на разнообразни кръгове в Българска социалистическа партия - доближени на Миков, доближени на Гергов, Овчаров и Красимир Янков, които се сплотиха във времето за първа координирана офанзива против актуалната соцлидерка. В обособен лист подписката е подкрепена и от леви интелектуалци, измежду които проф. Андрей Пантев и Анжел Вагенщайн.

Начело на листата е точно Георги Пирински, следван от Велислава Дърева, Красимир Янков, Костадин Паскалев, Ана Пиринска, Ваня Добрева, Румен Овчаров.

Ето и останалите подписали се, които упрекват Нинова в тъпчене на устава:

Лало Кирилов

Атанас Пъдев
Емил Райнов
Десислава Андонова
Явор Куюмджиев
Лъчезар Костов
Михаил Миков
Румен Гечев
Георги Гергов
Цветелина Дочева
Дора Янкова
Николай Иванов
Чавдар Георгиев
Атанас Мерджанов
Георги Юруков
Георги Божинов
Захари Захариев
Мая Шишкова
Ангел Найденов
Димитър Здравков
Петър Мутафчиев
Катерина Янчева
Емил Костадинов
Юлиан Гошев
Маргарита Петкова
Румен Банков
Боян Ангелов
Катя Николова
Асен Гагаузов
Георги Търновалийски
Атанас Телчаров
Димитър Здравков
Атанас Петков
Галин Дурев
Любомир Паунов
Явор Гечев
Венцислав Василев
Димитър Велков
Радослав Илиевски
Мариана Бояджиева
Анатоли Стоянов
Стефан Бурджев
Борис Цветков

Източник: Канал3

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР