Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще

...
Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще
Коментари Харесай

Антон Кутев: Нинова сама ще се бутне

Вътрешната съпротива няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, в случай че продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в Българска социалистическа партия, съобщи някогашният зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR.

"Много пъти съм разговарял с нея, първоначално се вслушваше в думите ми повече. Българска социалистическа партия позволи неточности, които костват доверието в партията. Ако за локалния избор се схванат и преглътнат разликите Манолова и Нинова - това ще бъде печеливш ход за Българска социалистическа партия ", означи още той пред Ганиела Ангелова.

По мотив подадената и по-късно оттеглената оставка на Нинова той е безапелационен, че: "Елементарно знание в политическата просвета е, че ръководителят на партията се избира от организацията, в случай че работи в условия на народна власт. "

По думите му в Българска социалистическа партия демократичните правила са святи, "тя претендира да е най-демократичната партия и към момента е такава ".

Въпреки упреците Кутев призна, че има вяра в положителните планове на Нинова, че тя желае да промени партията по метода, по който вижда, само че нейните визии надалеч не са това, което е нужно на левицата. "Често тя работи популистки ", дефинира някогашният зам.-председател.

В момента Нинова се пробва да направи Българска социалистическа партия лидерска партия. Тя прави неточности, които действително заплашват съществуването на Българска социалистическа партия, тъй като ние не сме власт, с цел да имаме целия управнически запас за това, добави Кутев.

Нинова търси младежите да им даде път в партията и това е вярно, сподели още Кутев, само че посочи: "друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят ".

Кутев е катогеричен, че Българска социалистическа партия би трябвало да остане от огромните партии в България, тя има 130-годишна история, и би трябвало да е определяща за бъдещето на страната ни. "Ако я няма Българска социалистическа партия, това значи раздробяване на лявото. Ако нас ни няма, няма кой да отбрани бедните, капитализмът завладява всяка част от обществото ", сподели Кутев.

На въпрос може ли София да стане алена, Кутев изрично съобщи: "Може да стане! Надявам се Мая Манолова да изиска, тъй като това е късмет ". Относно предложенията за кмет на Българска социалистическа партия, той е уверен, че те би трябвало да са "по-външни " и даде образец с сполучливата кандидатура на Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР