Вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура - това са

...
Вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура - това са
Коментари Харесай

Какви са заявките на партиите на тема Вътрешна сигурност

Вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета - това са тематиките на диалозите през днешния ден сред преговорните екипи на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

На тематика вътрешна сигурност Българска социалистическа партия дадоха поръчка да работят за общество с висока степен на отбрана. Те упорстват за цялостен обзор и разбор на Министерство на вътрешните работи, а след него и за правене на напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи.

Искат да се постави завършек на политическото инженерство в структурите на сигурността, както и да се сътвори нова полицейска карта. Приоритети са им укрепването на границата и битката с битовата престъпност.

От " ИТН " са " за " промени в целия пакет закони, които обгръщат сигурността. От партията на Слави Трифонов са " за " изваждане на пожарната и гражданска сигурност от Министерство на вътрешните работи и основаване на ново Министерство на бедствията и повредите.

Смятат, че би трябвало да се построи Държавна организация за киберзащита. Съгласни са да се направи разбор на Министерство на вътрешните работи, само че и финансова проверка. От " Демократична България " считат, че институциите, които би трябвало да се борят с корупцията, против която се афишират всички, се ръководят от подвластни лица и упорстват това да се промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР