Вътрешен конструктор на управляващата формула е Румен Радев, който действа

...
Вътрешен конструктор на управляващата формула е Румен Радев, който действа
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Румен Радев е конструктор на управляващата формула

Вътрешен конструктор на ръководещата формула е Румен Радев, който работи под външен диктат, сподели още Велизар Енчев.

Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание. Това съобщи Велизар Енчев в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Той твърди, че е имало сделка сред четирите партии в бъдещата управническа коалиция водачът на Българска социалистическа партия да оглави първия парламентарен пост в страната. За това даже е имало единодушието на Демократична България, само че в един миг изненадващо против избора на Нинова се е оповестил Слави Трифонов. Тогава била измислена схемата за ротация на председателския пост, което би било унизително за който  и да заеме тази позиция.

Шоуменът в действителност е бил гласът на Радев, който изрично не е желал Нинова да стане парламентарен началник.

Вътрешен конструктор на ръководещата формула е Румен Радев, който работи  под външен диктат, сподели още Велизар Енчев, имайки поради намесата на посолството на Съединени американски щати в конструирането на правителстваната коалиция.

Проф. Румяна Коларова се съгласи с Велизар Енчев, че в този парламент най-подготвеният за председтел е точно Корнелия Нинова и най-естествено би било тя да заеме този пост.

Слушах представител на ДСБ, на която съм измежду създателите. Той сподели, че харесвал Бойко Рашков, само че не и Корнелия Нинова. Не мога да схвана тази логичност. Когато става дума за преформатиране на политическото пространство, не става въпрос за партии, а за полезности. В Германия също има сходна настройка - да гласуваш за някого единствено тъй като мразиш другия. Това съобщи политологът Румяна Коларова. 

В сходно лявоцентристко държавно управление трябваше да има поддръжка, само че извън, както направи Радан Кънев със своята почтена позиция. По-добре е да излезеш от хомота и да останеш отвън кабинета, сподели още Коларова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР