Вътреболнична инфекция е причина за случаите на морбили в Разлог.

...
Вътреболнична инфекция е причина за случаите на морбили в Разлог.
Коментари Харесай

Причината за бума на морбили в Разлог - вътреболнична инфекция

Вътреболнична зараза е причина за случаите на морбили в Разлог. Почти всички инфектирани са лежали в детското поделение на болничното заведение в града, където са имали контакт с вируса, оповестиха пред bTV от здравното министерство.
Болните към този момент са 21, а нощес 5 деца от Разлог бяха настанени незабавно в столичната болница " Света Анна ". Няма директна заплаха за живота им.
Заразата е плъзнала от детското поделение на болничното заведение в Разлог. В момента отделението е затворено. Там са се заразили 18 от всички 21 заболели – те са били на лекуване в болничното заведение по различен мотив.
Един от болните е на 27 години, заразил се е в Италия.Той е в тежко положение с дихателна непълнота. Настанен е в интензивното поделение на болничното заведение в Благоевград.
Болестта стартира като грип, по тази причина и болните от морбили в Разлог били настанени дружно с деца с други болести. Заради позволената неточност отделението е затворено и ще бъде дезинфекцирано. От лечебното заведение отхвърлиха коментар.
„ Нека служи за урок на всички сътрудници, че инфекциозни болести се лекуват в инфекциозни клиники и отделения – там, където можем да осигурим действително изолираност и епидемиологични мерки”, сподели доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.
Петте деца, които са превозени в болница " Св. Анна ", са неимунизирани, на възраст от 4 месеца до 6 години.
„ Не е леко положението им, само че не е и тежко. Средно тежко положение. Деца, които са имали друго заболяване, не могат да бъдат в леко състояние”, изясни доктор Петър Петров, шеф на " Инфекциозно поделение " в УМБАЛ " Св. Анна”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР