Ватиканът няма да общува с новата украинска църква в ущърб

...
Ватиканът няма да общува с новата украинска църква в ущърб
Коментари Харесай

ТАСС: Ватиканът няма да общува с новата украинска църква

Ватиканът няма да поддържа връзка с новата украинска черква в ущърб на връзките с Руската православна черква. Това оповестява съветската организация ТАСС по сведения на неизвестен източник.
Събеседник на организацията е декларирал, че страната Ватикана ще се управлява от своите цели, които се свеждат до опазване на положителни връзки с московския патриарх.
Въобще не се слагат под въпрос положителните връзки с Руската православна черква след основаването на новата църковна конструкция в Украйна. Това мнение във вторник е изразил почитан източник от средите на ватиканските дипломати, отбелязва още организация " Фокус ".
" Във Ватикана прелестно схващат, че общуването с неканоническата украинска черква подлага на удар връзките с Руската православна черква. Той (Ватиканът - бел. ред.) ще се управлява от своите цели ". Дипломатическият източник напомня, че папа Франциск постоянно е подчертавал братството сред католици и православни.
Ватиканският посланик е удостоверил, че понтификът е получил послание от Кирил, патриарх Московски и на цяла Русия, адресирано до главите на международните църкви, генералните секретари на Организация на обединените нации и на ОССЕ, както и до водачите на редица европейски страни, за нарушение на правата на йерархите и вярващите в каноническата Украинска православна черква.
Събеседникът на ТАСС е отбелязал, че може да последва писмен отговор на писмото на патриарх Кирил. " Има такава форма на преписка, само че нормално тя е конфиденциална ", е обяснил още висшият посланик от Ватикана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР