Ватиканът изпитва срам и тъга след разкритията, че католически свещеници

...
Ватиканът изпитва срам и тъга след разкритията, че католически свещеници
Коментари Харесай

Ватиканът изпитва срам и тъга от педофилията в църквата в САЩ

Ватиканът изпитва " позор и горест " след разкритията, че католически свещеници в американския щат Пенсилвания са упражнявали полов тормоз над 1000 деца за интервал от седем десетилетия, осведоми " Ройтерс ".

В същото време епископи в Съединени американски щати дадоха обещание в следствието да не вземат участие религиозни лица.

В дълго известие, с което Ватиканът приключи мълчанието по отношение на огласения отчет на огромно жури, който раздруса Католическата черква в Съединени американски щати, представител разгласи, че Светият трон гледа на отчета с " огромна съвестност ".

Представителят акцентира, че е належащо да се съблюдават гражданските закони, в това число и наложително да се алармира при посягане над деца. Говорителят сподели още, че папа Франциск схваща по какъв начин " тези закононарушения могат да разклатят вярата и духа на вярващите " и че папата желае да " изкорени този драматичен смут ".

След двугодишно следствие във вторник огромно жури в Пенсилвания разкри отчет за полово посягане над деца, осъществявано от към 300 духовници през последните 70 година

" Описаните в отчета безчестия са незаконни и морално неоправдателни. Тези актове са изменничество на доверието, които са ограбили достолепието и вярата на жертвите ", разясни представителят на Ватикана.

Епископите в Съединени американски щати дадоха обещание да открият нов метод за подаване на сигнали при полов тормоз. Те прибавиха, че ще вземат участие повече членове на църквата, които не са духовници, само че са специалисти по използване на законите или в региона на логиката на психиката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР