Ватиканът изпитва срам и тъга след разкритията, че католически свещеници

...
Ватиканът изпитва срам и тъга след разкритията, че католически свещеници
Коментари Харесай

Ватиканът изпитва срам и тъга от педофилията в църквата в САЩ

Ватиканът изпитва " позор и горест " след разкритията , че католически свещеници в американския щат Пенсилвания са упражнявали полов тормоз над 1000 деца за интервал от седем десетилетия , осведоми " Ройтерс ".

В същото време епископи в Съединени американски щати дадоха обещание в следствието да не вземат участие религиозни лица.

 Педофили от Католическата черква в Съединени американски щати полово насилвали над 1000 деца
Педофили от Католическата черква в Съединени американски щати полово насилвали над 1000 деца

Повече от 300 " хищници " измежду католически духовници

В дълго известие, с което Ватиканът приключи мълчанието по отношение на огласения отчет на огромно жури, който раздруса Католическата черква в Съединени американски щати, представител разгласи, че Светият трон гледа на отчета с " огромна съвестност ".

Представителят акцентира, че е належащо да се съблюдават гражданските закони, в това число и наложително да се алармира при посягане над деца. Говорителят сподели още, че папа Франциск схваща по какъв начин " тези закононарушения могат да разклатят вярата и духа на вярващите " и че папата желае да " изкорени този драматичен смут " .

След двугодишно следствие във вторник огромно жури в Пенсилвания разкри отчет за полово посягане над деца , осъществявано от към 300 духовници през последните 70 година

" Описаните в отчета безчестия са незаконни и морално неоправдателни . Тези актове са изменничество на доверието, които са ограбили достолепието и вярата на жертвите ", разясни представителят на Ватикана.

Епископите в Съединени американски щати дадоха обещание да открият нов метод за подаване на сигнали при полов тормоз. Те прибавиха, че ще вземат участие повече членове на църквата , които не са духовници, само че са специалисти по използване на законите или в региона на логиката на психиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР