ВАТИКАНЪТ (АП) — Папа Франциск реши да накаже един от

...
ВАТИКАНЪТ (АП) — Папа Франциск реши да накаже един от
Коментари Харесай

Папата наказва водещия критик кардинал Бърк във второ дело срещу консервативните американски прелати

ВАТИКАНЪТ (АП) — Папа Франциск реши да накаже един от най-високопоставените си критици, кардинал Реймънд Бърк, като отнеме правото му на субсидиран Апартамент и заплата във Ватикана във втората толкоз радикална акция против закостенял американски прелат този месец, съгласно двама души, осведомени за ограниченията.

Франсис сподели на среща на ръководителите на службите на Ватикана предходната седмица, че се мести против Бърк, тъй като той е източник на „ разцепление “ в църквата, сподели един от участниците в срещата на 20 ноември. Участникът приказва при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да разкрива наличието на срещата.

Франсис сподели, че лишава привилегиите на Бърк да има субсидиран апартамент във Ватикана и заплата като пенсиониран кардинал, тъй като употребява привилегиите против църквата, сподели различен човек, който след това беше осведомен за ограниченията на папата. Този човек също приказва при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да разкрива детайлности.

Бърк не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР