Ватикана затвори всички древни катакомби в Италия, които обикновено са

...
Ватикана затвори всички древни катакомби в Италия, които обикновено са
Коментари Харесай

Ватикана затвори всички древни катакомби в Италия заради коронавируса

Ватикана затвори всички антични катакомби в Италия, които нормално са отворени на посещаване. Мярката е подхваната поради епидемията от новия ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Представителят на Ватикана монсеньор Паскуале Якобоне сподели, че решението е взето, с цел да бъдат предпазени екскурзоводите, които работят в лимитирани подземни пространства, както и посетителите. Якобоне, който е секретар на папската комисия за археологическите светини, разясни, че събирането на гости в дребни и тесни пространства с огромна мокрота, трансформира катакомбите в идеални условия за разпространяване на вируса.

Катакомбите са подземни групови гробници, датиращи от втори век. Най-прочутите и най-посещавани са тези в Рим и съставляват дълги няколко километра подземни тунели. Ватикана има и ръководи тази римска забележителност, както и други християнски катакомби в Италия. Около дузина от тях са изследвани и отворени за посещаване, включително в Сицилия, Тоскана и Сардиния.

Италия е най-засегнатата от новия ковид страна в Европа. Смъртните случаи са 17, а инфектираните - общо 650. По-рано през днешния ден италиански учени оповестиха, че са съумели да изолират италианския вариант на вируса, разпространяващ се в страната. Щамът е бил изолиран от четирима пациенти от ломбардийския град Кодоньо, където беше регистриран първи случай на болест на италианска територия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР