Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно

...
Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно
Коментари Харесай

Обвиниха индийски епископ в изнасилване на монахиня

Ватикана одобри молбата на свещеник от Индия да бъде краткотрайно освободен от своите духовнически отговорности, откакто полицията го разпитва втори ден по обвиняване, че е изнасилил монахиня, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
В писмо, достигнало до Ройтерс, кардинал Осуалд Грасиас, ръководител на конференцията на католическите епископи на Индия, сподели, че папа Франциск е получил молбата на епископа да бъде краткотрайно освободен от свещеническите си отговорности.
Ватикана е приела молбата, се споделя в писмото. Монахинята от южния индийски щат Керала упреква свещеник Франко Мулакал, който управлява диоцеза на Джаландхар, че я е изнасилвал неведнъж в продължение на две години. На епископа не са повдигнати обвинявания, само че той е давал изявленията, отричайки всякаква виновност и потвърждавайки, че желае да отбрани името си. Той писа на Ватикана в неделя с молба краткотрайно да се отдръпна, на фона на разрастващи се в щата митинги и апели за неговия арест.
"Взимайки поради всички условия Светият отец е приел молбата му ", се споделя в писмото. Случаят изниква във време, когато християнската общественост, наброяваща 19 % от популацията на щата, е разтърсена от спад на доверие, обвързвано с повишаването на случаи на полови похищения с присъединяване на свещенослужители. Католическата черква е изправена пред рецесия в международен мащаб, обвързвана със полови похищения на свещеници против малолетни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР