Ватикана подписа споразумение с Volkswagen за постепенна замяна на автомобилния

...
Ватикана подписа споразумение с Volkswagen за постепенна замяна на автомобилния
Коментари Харесай

Ватикана планира постепенно да замени автомобилния парк с електрически превозни средства в сделка с VW

Ватикана подписа съглашение с Volkswagen за постепенна подмяна на автомобилния си парк с електрически транспортни средства

От НИКОЛ УИНФИЙЛД Associated Press, 15 ноември 2023 година, 12:55 ч.

РИМ -- Ватикана подписа в сряда съглашение с немския производител на коли Volkswagen AG за постепенна подмяна на автомобилния си парк с електрически транспортни средства като част от напъните на Ватикана да понижи своите въглеродни излъчвания.

Съобщението не даде никакви детайлности за цената на договорката или дефинира график за довеждане докрай на промяната. към електрически транспортни средства.

Партньорството попада в границите на проекта на Ватикана „ Екологично превръщане 2030 “, който има за цел да преследва устойчиви, въглеродно неутрални планове и технологии през 44-те хектар (109 акра) град-държава в центъра на Рим.

Папа Франциск трансформира грижата за планетата в отличителна линия на своето папство и ще стане първият папа, който приказва на конференция на Организация на обединените нации за климата, когато участва на идната среща COP28 в Дубай.

Миналия месец, в въведения към това, което евентуално ще каже в Дубай, аржентинският йезуит издаде незабавна актуализация на своята забележителна енциклика от 2015 година за околната среда. В него той провокира международните водачи да се ангажират с обвързващи цели за закъснение на изменението на климата, предупреждавайки, че Божието все по-затоплящо се създание бързо доближава „ точка, от която няма връщане “.

Но още преди Франциск папа Бенедикт XVI беше прочут като „ зеления папа “, частично поради самодейностите си за резистентност във Ватикана, които включваха инсталирането на слънчеви панели в основната зала за аудиенции на Ватикана.

Изявление от сряда на администрацията на Ватикана гласи, че се е заело да преследва технологии с нулеви чисти излъчвания и планове за резистентен превоз, с цел да понижи въглеродния отпечатък на автомобилния си парк. В момента Франциск се движи из Ватикана с Fiat.

Ватиканът сподели, че партньорството му с Volkwagen и неговата марка Skoda включва средносрочни и дълготрайни лизингови контракти, призовавайки производителя на коли най-хубавият си „ стратегически сътрудник за плана за възобновяване на паркинга на страната. ”

Администрацията съобщи, че има намерение последователно да размени автопарка си с електрически транспортни средства до 2030 година, ще увеличение на броя на зарядните станции на цялата територия и гарантиране, че енергийните потребности на града-държава се обезпечават извънредно от възобновими източници.

Групата на Volkswagen Italia не отговори незабавно на имейл, търсещ детайлности за партньорството.

 ABC News

Важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР