Ватикана. Папа Франциск използва своето коледно послание във вторник, за

...
Ватикана. Папа Франциск използва своето коледно послание във вторник, за
Коментари Харесай

AFP: Папата призова мир в Йемен, Сирия и други горещи точки

Ватикана. Папа Франциск употребява своето коледно обръщение във вторник, с цел да призове за мир в конфликтни зони като Сирия и Йемен, чието население е изправено пред едни от най-тежките филантропични рецесии в света, предава AFP .
" Желанието ми за щастлива Коледа е предпочитание за приятелство. Братство сред от всяка нация и просвета. Братство сред хората с разнообразни хрумвания... Братство сред хора от разнообразни религии ", сподели той в обичайното си обръщение " Урби ет Орби " ( Към града и на света – бел.ред)) от площад Свети Петър.
Папата сподели, че се надява, че примирието в разрушения от спора Йемен ще постави завършек на разрушителната война, която е лишила живота на към 10 000 души от 2015 година и е тласнала 14 милиона йеменци до ръба на оцеляването
" Моите мисли са ориентирани към Йемен, с вярата, че примирието, реализирано от интернационалната общественост, може най-сетне да донесе облекчение на всички тези деца и хора, изтощени от войни и апетит, " сподели той.
Папата също по този начин приказва за войната в Сирия, откъдето американският президент Доналд Тръмп е решил да изтегли към 2000 бойци.
" Нека интернационалната общественост работи уверено за политическо решение... тъй че сирийският народ, изключително всички, които са били принудени да изоставен личните си земи и да потърсят леговище другаде, да се завърнат, с цел да живеят в мир в личната си страна ", сподели той.
Светият отец също по този начин сподели, че се надява да бъдат възобновени мирните договаряния сред израелците и палестинците ", които могат да сложат завършек на спор, който повече от 70 години поразява земята, определена от Господ, с цел да покаже лицето си и любовта към хората. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР