Ватикана изясни коментарите на папа Франциск относно , като каза,

...
Ватикана изясни коментарите на папа Франциск относно , като каза,
Коментари Харесай

Ватикана: Изказването на папата за хомодвойките е извадено от контекста

Ватикана обясни мненията на папа Франциск по отношение на, като сподели, че са извадени от подтекста и не демонстрират смяна в доктрината. Това съобщи CNN, представена от БГНЕС.
В писмо, изпратено на 30 октомври от Държавния секретариат на Ватикана до папските нунции по целия свят, Ватикана споделя, че два коментара, направени от папа Франциск по кино лентата " Франческо " на родения в Русия режисьор Евгений Афринеевски са били извадени от подтекста.
 Папата за първи път с маска на работа Папата за първи път с маска на работа
Папа Франциск се появи обществено с маска за първи път на работа във вторник. Заедно с други религиозни водачи той взе участие в общ молебен...
Писмото на Ватикана беше оповестено за първи път на  страницата на нунция на Ватикана в Мексико, архиепископ Франко Копола, във Фейсбук.
Висш чиновник на Ватикана удостовери достоверността на писмото до Си Ен Ен.
„ Преди повече от година, по време на изявление, папа Франциск отговори на два разнообразни въпроса по друго време, които в гореспоменатия документален филм бяха редактирани и оповестени като, което породи комплициране “, написа в писмото.
Що се отнася до мненията на папата към кино лентата, че " това, от което се нуждаем, е закон за гражданския съюз ", уточнението на Ватикана споделя, че папата е приказвал за опълчването си на закона за гей бракове в Аржентина преди 10 години. Папата беше архиепископ на Буенос Айрес.
 Корупционно земетресение във Ватикана Корупционно земетресение във Ватикана
Нов скандал раздрусва стените на “Св. Петър “, оповестява BBC, представена от БГНЕС. Кардинал Джовани Анджело Бечиу, една от най-...
В този подтекст, се споделя в писмото на Ватикана, папата „ е приказвал за правата на тези хора да имат някаква правна отбрана “, само че не и за еднополовите бракове.
„ Ясно е, че папа Франциск се базира на избрани разпореждания, направени от страните и сигурно не на доктрината на Църквата, която той е потвърждавал неведнъж през годините “, се изяснява в писмото.
Във кино лентата папата споделя още: „ Хомосексуалистите имат право да бъдат част от фамилията. Те са деца на Бог и имат право на семейство “, което някои поясниха в смисъл, че папата поддържа хомосексуалните двойки, които основават фамилии.
В писмото се показва, че че „ наследник или щерка с хомосексуална ориентировка в никакъв случай не би трябвало да бъдат дискриминирани в фамилията “.
 Папа Франциск: Сексът с обичан и положителната храна са божествени Папа Франциск: Сексът с обичан и положителната храна са " божествени "
Удоволствията от половия акт с обичан човек или положителната храна са „ божествени “, сподели папа Франциск. Това оповестява Агенция Франс Прес с позов...
След премиерата на кино лентата в Рим на 21 октомври Евгений Афинеевски съобщи пред Асошиейтед прес, че персонално е интервюирал папата за документалния си филм. По-късно обаче публицистите откриха, че фрагментите на изявлението на папата са взети от изявление на канал „ Телевиса “ в Мексико през 2019 година Коментарите на папата по отношение на гражданските съюзи не са излъчени в първичното изявление на телевизионния канал./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР