Вася Стоянова, която бе арестувана за пране на пари и

...
Вася Стоянова, която бе арестувана за пране на пари и
Коментари Харесай

Съучастничката на бизнесмена Емо Кеша получи голямо погалване, свободата й струва...

Вася Стоянова, която бе задържана за пране на пари и далавери с пловдивския предприемач Емил Власов - Емо Кеша, е била освободена в петък под парична гаранция от 50 хиляди лв.. Това заяви за БЛИЦ заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. Както съобщихме, двамата са упрекнати в търговия с контрабандно гориво. Преди дни те бяха задържани при взаимна акция на ДАНС, полицията и прокуратурата. Акцията бе извършена на териториите на Пловдив, Хасково и Бургас. Емил Власов държал четири бензиностанции посредством подставени лица. Бензиностанцията в града под тепетата е била на територията на локалната митница.

В четирите бензиностанции са били открити към 100 000 литра горива без потвърден генезис. Установено е, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към Национална агенция за приходите, вследствие на което, през нескончаем интервал от време, безотчетно към фиска, са били осъществени на пазара горива с неразбираем генезис. При осъществените претърсвания и изземвания са били открити огромен брой отчетни бумаги, удостоверяващи продажбата на такива горива.

Иззети са доста цистерни и тежкотоварни коли, доставящи въпросните горива. Част от тези коли са били заварени в миг на зареждане на бензиностанциите в тъмните часове на денонощието. Констатирани са и са обезпечени и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без открит генезис, които са били укривани от органите на митниците и Национална агенция за приходите при осъществяването на регулярни инспекции.

При осъществяване на претършуване и изземване в трезор, употребен от Власов, по отношение на чиято активност са били ориентирани оперативните и процесуално-следствени дейности, са били открити и конфискувани 750 000 евро, които не са били декларирани. При друго претършуване и изземване, са били открити и конфискувани парични суми в разнообразни валути, с левова равноценност над 400 000 лв., за чиито генезис също не са били показани документи. В петък предприемачът апелира ареста си и изиска независимост. Съдът обаче го остави зад решетките с претекста, че е направил тежки закононарушения, има заплаха да извърши нови такива и да повлияе на очевидци, в случай че бъде освободен.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР