Василия Петрова е един от най-талантливите млади народни изпълнители, не

...
Василия Петрова е един от най-талантливите млади народни изпълнители, не
Коментари Харесай

Василия Петрова - момичето, което прослави Кюстендил с огромния си талант

Василия Петрова е един от най-талантливите млади национални реализатори, освен в град Кюстендил, а и в цяла България. Тя популяризира Кюстендил изразявайки посредством гения и неповторимия си глас, хубостта на обичайните национални ритми. Наред с множеството влиятелни оценки, награди, самопризнания в областта на националната музика, кюстендилската даровита изпълнителка е и огромният победител на миналогодишното издание на национия фолклорен конкурс " Детски Пирин Фолк " 2018 на сцената в Летния спектакъл на град Сандански.

Василия е на 16 години и учи в Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт " Йордан Захариев ". Въпреки нежната си възраст, тя към този момент е солист на вокална групировка " Фолк Арт " с началник Адела Харалампиева към НЧ " Братство 1969 " - гр. Кюстендил.
Тя е една и от прелестните претендентки за " Девойка кюстендилска пролет – 2019г. " и единствено ден преди състезанието тя описа пред Actualno.com за пътя си към музиката, за огромната сцена и награди и за сложните моменти по пътя към триумфа.
Здравей Василия! Изключително ми е прелестно да беседвам с теб ден преди състезанието – " Кюстендилска пролет 2019 ". Ти си извънредно надарена и упорита, само че по какъв начин стартира всичко? Разкажи ни кой първи видя гения ти?
Здравейте! Много ви благодаря! Майка ми – това е индивидът, който съумя да открие дарбата в мен и ми даде свободния избор сама да желая да я развъртвам. Научи ме постоянно да имам отношение, темперамент и точна самокритика, освен по отношение на музиката, само че и към всичко, което ме заобикаля.
Страхотно е, когато имаш поддръжката на своето семейство! А кой е твоят вокален възпитател?
Адела Харалампиева - един извънреден експерт и добър човек.
През годините си взела участие в редица национални и интернационалните състезания. Кои са най-значимите награди за теб, разкажи ни за някоя от тях и коя е най-трудната ти победа?
Да, взела участие съм, побеждавала съм, само че не премията е най-важното, а когато пееш от сърце, когато видиш насладата в очите на публиката и аплодисментите, тогава разбираш същността на магията на сцената!
Най-трудна победа не мога да кажа, че съм имала, само че най-вълнуващ за мен беше състезанието за Македонска ария на фолклорна основа " Детски Пирин Фолк ".
През 2017 година, когато за пръв път стъпих на сцената на " Детски Пирин Фолк " и завоювах второ място, си дадох обещание да се кача още веднъж на сцената в Летния спектакъл на град Сандански. Исках и знаех, че мога да бъда победител. И ето 2018-та станах огромният победител във второто издание на състезанието. Горда съм с премията си, тъй като " Детският Пирин Фолк " е неповторим по рода си и единствен в България.
Категорично е по този начин! Моите поздравления и възторженостти, успеха ти на този конкурс е горделивост за целия град! А имало ли е миг, когато си се замисляла да спреш да се занимаваш с музика? Смяташ ли да продължиш да се занимаваш професионално и за напред?

Никога не съм серпантина да се боря и ще не преставам, тъй като пътят е сложен. Засега мога да кажа единствено, че музиката ще е постоянно с мен. Когато пристигна времето, ще послушам вътрешния си глас, къде и по какъв начин ще се усещам най-добре и на място.
Какво те кара в действителност да се занимаваш с музика? Тя повече ти дава или повече ти взима? Изискват ли се жертви с цел да достигнеш огромни достижения в областта на творчеството?
Песента ми е на сърце! Разбира се, както във всяко едно начинание, и тук си има своите плюсове и минуси. Те си вървят ръка за ръка, само че когато имаш качествата и нужното предпочитание да развиваш гения си може да покориш върхове.
Безспорно е по този начин! Освен с национално пеене, ти се занимаваш и с още редица действия. Разкажи ни малко повече за тях? Какво ти следва през тази година?
Наистина съм доста ангажирана. Училище, уроци по солфеж, национално пеене, пиано, национални танци. Предстоят ми записи на песни, още състезания, имам и участия, за които се приготвям.

Ти си една от прелестните кандидатки за " Девойка кюстендилска пролет 2019 ". Какво те накара да се включиш в най-престижния и дълготраен, обичаен за нашия град, конкурс за хубост?
Това е празникът на моя град. Гордея се, че съм една от определените! Мисля, че имам нужните качества и умения, които ще показва на следващия ден на сцената.
Това е несъмнено! Ако спечелиш, ще се посветиш ли на някоя идея обвързвана с град Кюстендил и каква ще бъде тя?
Каузите са доста. Винаги има някой с протегната ръка за помощ. Знам единствено, че в случай че печеля бих помогнала!

Какво ще пожелаеш на кюстендилци за празника на нашия град?
Пожелавам най–вече здраве, съгласие и благоденствие! Пролетта да влезе с наслада във всеки дом!
Интервю на Джулия Андонова
Подкрепете Василия Петрова в състезанието за госпожица " Кюстендилска пролет 2019 ", като гласувате за нея на номер 1925, с текст P5.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР