Василиса е от Беларус, но от 4 години живее в

...
Василиса е от Беларус, но от 4 години живее в
Коментари Харесай

8 интересни факта за Сингапур

Василиса е от Беларус, само че от 4 години живее в Сингапур. Страната не е толкоз голяма- на територията на 247 квадратни благи живеят 5,8 милиона души. През 60-те години на предишния век, Сингапур е слаба и корумпирана страна, само че сегашният министър председател на страната Лий Куан Йе съумя да извърши икономическо знамение и трансформира Сингапур в една от най-успешните страни в света.

Ето няколко забавни обстоятелството за Сингапур, които не престават да изненадват Василиса всеки ден:

1. Сингапур е страна на санкции

Строгите закони и високите санкции помогнаха на Сингапур да се трансформира в страната, която в този момент е.

Не ви е разрешено да пушите, да изхвърляте или даже да ядете на неразрешени места. Например, човек не може да яде в публичния превоз. Ако изхвърлите отпадък на неправилното място два пъти ще би трябвало да почиствате улиците през целия уикенд. Ако шофирате кола без колан, получавате санкция, а в случай че превишите скоростта, ще бъдете затворени.

Хората също биват санкционирани за това, че приказват мръсни думи на публични места.

Освен това е неразрешено да се свързвате с непознат Wi-Fi - това деяние се смята за хакерство. До скоро имаше даже закон, който не разрешава да ходите голи в личния си апартамент. Какво ще стане, в случай че съседите ви видят?

Някои незаконни дейности се санкционират с пердашене с пръчки. Но най-тежкото наказване е обвързвано с използването и разпространяването на опиати. Това деяние, както и убийството, са наказуеми със смъртно наказване.

2. Там е доста безвредно

Поради строгата правосъдна система и законодателство, Сингапур се смята за една от най-сигурните страни в света. Нивото на престъпност е доста ниско тук и множеството пандизчии просто са нарушили разпоредбите. В града има доста камери и съвсем няма служители на реда. Можете безвредно да ходите на открито както денем, по този начин и през нощта.

3. Хората водят здравословен метод на живот в Сингапур

Властите в страната се пробват да накарат хората да привикнат към здравословен метод на живот. И те го вършат отчасти благодарение на ограничавания и забрани. Например, наргилета и електронните цигари са неразрешени тук. Не може да се купи алкохол след 22:30 ч., а производителите на цигари слагат страшни фотоси върху кутиите. Но това не са единствените способи, по които Сингапур предизвиква здравословния метод на живот.

В съвсем всички градинки наоколо до къщи има уреди за тренировки и бягащи пътеки - хората могат да упражняват гратис там. Също по този начин, има доста спортни комплекси, в които хората от Сингапур могат да отидат на уроци по йога и пилатес. Различни тренировки се организират както в парковете, покрай домовете, по този начин и в моловете. Например всеки четвъртък наоколо до дома на Василиса има безвъзмезден урок по Зумба. Ако живеете в постройка с по-висока класа, тогава евентуално ще има фитнес зала и плувен басейн. Също по този начин, за възрастните хора има специфични клубове, където с изключение на да посещават спортни събития гратис, хората в златната си възраст могат просто да прекарват времето си дружно и да вървят в парка.

Също по този начин, доста внимание се отделя на здравословното хранене. Много артикули в магазините са със стикери, на които написа: " Здравословен избор " - това е храната, която има по-малко захар, повече фибри, без транс мазнини и така нататък

Сингапур е прочут и с огромния брой маратони, които се провеждат там.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР