Василев направи коментара преди изслушването си в парламентарната Комисия за

...
Василев направи коментара преди изслушването си в парламентарната Комисия за
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът да създава партия е против Конституцията

Василев направи коментара преди чуването си в парламентарната Комисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове.

" Това, което слушам от новините, са най-разнообразни клюки. Държавата би трябвало да спре да се ръководи по клюки. Институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за следствие, да се проверява. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме единствено с престрелки, клюки и недомлъвки да става цялото нещо, просто няма да имаме естествена страна ", разяснява Василев във връзка с протичащото се сред ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и президента Румен Радев.

Той уточни, че се надява президентът да не направи нова политическа групировка, тъй като това било в несъгласие с Конституцията.

  " Силно се надявам, че не, това е в несъгласие с Конституцията, само че това е въпрос, който би трябвало да бъде заложен на Радев ".

Помолен за коментар на взаимните обвинявания сред Радев и ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Василев съобщи:

" Докато се опитваме, нали, през клюки, престрелки и недомлъвки да става цялото нещо, просто няма да имаме естествена държавност ".

" Институциите би трябвало да стартират да си правят работата. Това беше концепцията на конституционната промяна. Сега би трябвало да се избере нов Висш съдебен съвет, нов Инспекторат към Висш съдебен съвет, който да подсигури, че най-сетне правозащитната система ще стартира да работи като хората. Докато това не стане, всичко ще бъде разкази по картинка: кой споделил, кой не споделил. Затова си има съд, има си и прокуратура ", акцентира Асен Василев.

Парламентът ще има последната дума дали висшето обучение да стане гратис, съобщи министърът на финансите.

Василев изрази мнението, че уравновесеният метод изисква след довеждане докрай на гратис висше обучение, по-късно няколко години да има условие за работа в България:

" Моето персонално мнение е, че е добре българските студенти да могат да се възползват от гратис обучение.

Но методът, по който съгласно мен би трябвало да стане, е, както е програмата " Стамболов " - в случай че се възползвате пет години от безплатното обучение, по-късно да имате отговорности да работите две-три-четири години в страната. За да може пък страната да си върне тази инвестиция, която е направила в студента, съобщи Василев. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР