Василев: Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит

...
Василев: Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит
Коментари Харесай

Василев: Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения


Василев: Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък недостиг от заложения.

„ За първи път от над 20 години ще сме събрали повече налози, в сравнение с страната е похарчила. Ще имаме понижение на недостига от 0,8% през октомври на 0,6% в края на ноември. Това напълно умерено ни разрешава да сме в  3-те % недостиг за декември „. Това съобщи пред публицисти министърът на финансите  Асен Василев  във връзка с недостига в Бюджет 2024.

По думите му данъчните ограничения стартират да дават резултат.

„ Голяма част от фискалните ограничения влязоха в действие на 5 октомври. Събираемостта се подвига доста.  Напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит  от това, което е заложено “, добави Василев.

„ Имаме доста ясна рамка за бюджета за следващата година. Има няколко неща, които би трябвало да се доогледат за данъчните закони, само че това дава една постоянна основа, с цел да осъществим една от главните цели на това държавно управление, която е еврозоната “, сподели още той.

Василев съобщи, че поддръжка за бюджета има. „ Видях, че мина в Бюджетна комисия.

Той разяснява и  бюджета за НЗОК : „ Бюджетът на Здравната каса не мина по една елементарна причина – там има две ограничения, които са свързани с това да може да се разходват по по-прозрачен метод парите на НЗОК “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР