Василена Димитрова от СПГ “Алеко Константинов в Свищов спечели сребърен

...
Василена Димитрова от СПГ “Алеко Константинов в Свищов спечели сребърен
Коментари Харесай

Гимназистка от Свищов спечели сребърен медал от национален конкурс за най-добър готвач

Василена Димитрова от СПГ “Алеко Константинов ” в Свищов завоюва сребърен орден в Националния конкурс „ Най-добър млад готвач на БХРА /Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация/. Конкурсът бе част от конгрес „ Туризъм и кулинария. Темата на съревнованието бе „ Иновативна балканска кухня – нововъведение и жанр “.
 kulinar2  kulinar
„ Единайсетокласничката от показа пред способеното жури от професионални готвачи тристепенно меню: „ Запечено биволско сирене с микс от ядки, сос амарето и карамелизирани плодове ”, „ Свинско бонфиле с екзотични гъби, сос розе и пюре от манатарки ” и „ Десруктурирана торта с бисквита от филиран бадем и белтък, крем от филаделфия с маскарпоне и карамелов сос ”. Вкусовите качества, кулинарните умения и методът, по който Василена презентира приготвените от нея ястия я изстреляха в челната десятка и тя продължи присъединяване си в идващия кръг на Националното съревнование ”, оповестиха от школото в крайдунавския град.

Във втория кръг, наименуван „ Black box ” на участниците се дават кутии с хранителни артикули, които са идентични като подбор и количество, а наличието им се пази в прецизна конфиденциалност до самия миг на започване на конкуренцията. Регламентът основава равни стартови условия за участниците. Всеки участник разполага с 60 минути за приготвянето на предястие и главно ядене. Този кръг е тестване за творчеството и кулинарната фикция на младите готвачи.

„ Ути Бъчваров като водещ на кулинарното събитие, разкри на състезателите наличието на кутията: филе от сьомга и заквасена сметана за подготвяне на предястие, и свинско бонфиле, прошуто и боровинки за главното ядене.

Василена се показа със запечена сьомга със сметанов сос и сотиран спанак и със свинско бонфиле с прошуто, винен сос и карамелизарани боровинки.

Представеното от нея двустепенно меню очарова журито със своя усет и презентация. Основното ѝ ядене бе оповестено за най-хубаво измежду приготвените от финалистите. Василена Димитрова бе класирнана на почетното второ място в състезанието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР