Васил Василев и Галина Лачева са активисти, дългогодишно занимаващи се

...
Васил Василев и Галина Лачева са активисти, дългогодишно занимаващи се
Коментари Харесай

ЛГБТ+ активисти коментират джендъра на бившия културист Тихомир от Фермата

Васил Василев и Галина Лачева са деятели, дългогодишно занимаващи се с битка за обществена правдивост и ангажирани със обществени дела, засягащи ЛГБТ+ общността в България.

Двамата са били подлагани на унизителни офанзиви и етикетирани като психологично заболели, което тотално опонира както на ЛГБТ+ действителността в България и по света, по този начин и на формалните мнения на психиатри, социолози и културолози по отношение на човешкия джендър, разнообразните му проявления и връзката му с пола.

`ЛГБТ+

Вътрешна ненавист или интернализирана трансфобия - по този начин Галина и Васил дефинираха изказванието на някогашния културист Тихомир Рангелов, че небинарните хора са " душевен заболели ".

Повод за този коментар бе определение на Тихомир, който по това време беше към момента Мелиса, пред Vbox7. Тогава той съобщи, че счита небинарните хора за " душевен заболели ".

Всъщност по думите на Васил и Галина става въпрос за интернализирана трансфобия - самият Тихомир е бил в спор със протичащото се в него. " Тихомир и Мелиса са двете страни на една жива монета ", разясниха те.

По думите на двамата с Тихомир се основава усещане, че сред транс и небинарните хора има злост - нещо, което не е по този начин. Нещо повече - Васил Василев цитира декларация от името Транс Мисия и Transgender Bulgaria, в която твърдят, че транс хората не просто не изпитват ненавист към небинарните, а ги поддържат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР