Васил Василев и Галина Лачева са активисти, дългогодишно занимаващи се

...
Васил Василев и Галина Лачева са активисти, дългогодишно занимаващи се
Коментари Харесай

Небинарност - що е то и има ли почва у нас

Васил Василев и Галина Лачева са деятели, дългогодишно занимаващи се с битка за обществена правдивост и ангажирани със обществени дела, засягащи ЛГБТ+ общността в България.

Двамата са били подлагани на унизителни офанзиви и етикетирани като психологично заболели, което тотално опонира както на ЛГБТ+ действителността в България и по света, по този начин и на формалните мнения на психиатри, социолози и културолози по отношение на човешкия джендър, разнообразните му проявления и връзката му с пола.



Вътрешна ненавист или интернализирана трансфобия - по този начин Галина и Васил дефинираха изказванието на някогашния културист Тихомир Рангелов, че небинарните хора са "психическо заболели ".

Повод за този коментар бе определение на Тихомир, който по това време беше към момента Мелиса, пред Vbox7. Тогава той съобщи, че счита небинарните хора за "психически заболели ".



Всъщност по думите на Васил и Галина става въпрос за интернализирана трансфобия - самият Тихомир е бил в спор със протичащото се в него. "Тихомир и Мелиса са двете страни на една жива монета ", разясниха те.

По думите на двамата във видеото с Тихомир се основава усещане, че сред транс и небинарните хора има злост - нещо, което не е по този начин. Нещо повече - Васил Василев прочете декларация от името Транс Мисия и Transgender Bulgaria, в която твърдят, че транс хората не просто не изпитват ненавист към небинарните, а ги поддържат.

Във видеото нагоре Галина и Васил обясниха и какво в действителност е небинарност, трансджендър, както и небинарна джендър еднаквост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР