Васил Терзиев все пак има шанс за по-широка подкрепа на

...
Васил Терзиев все пак има шанс за по-широка подкрепа на
Коментари Харесай

Кой има шанс за по-голяма подкрепа за балотажа – Васил Терзиев или Ваня Григорова?

Васил Терзиев въпреки всичко има късмет за по-широка поддръжка на втория тур, а Ваня Григорова по-скоро е изпълнила програмата на най-много при гласуването на 29 октомври.

Това счита социологът от " Маркет линкс " Добромир Живков в коментар за бТВ.

" При Ваня Григорова беше изпълнена стратегия най-много значително, може би може да се разгради. Тя няма ясно твърдо ядро, плаващи гласоподаватели.

„ Продължаваме промяната “ има и ляво крило в електоралната си конструкция – това са гранични хора център-ляво. Очертава се и консолидация на десните гласоподавателите “, предвижда Живков.

По негово мнение гласувалите за Вили Лилков може да поддържат претендента на ПП-ДБ. Геновева Петрова от " Арфа рисърч " обаче не е на същата позиция - според нея гласоподавателите на Лилков или няма да излязат да гласоподават, или ще отбележат „ не поддържам никого “.

„ Подкрепата за Васил Терзиев идва главно от гласоподаватели на ПП-ДБ, той не съумя да притегли последователи на други обединения. Същото важи и за Антон Хекимян, за него са дали своят вот главно последователи на ГЕРБ. Различно е при Ваня Григорва – за нея поддръжката беше мощно мажоритарна – от последователи на разнообразни партии “, разяснява Петрова.

По думите ѝ за Григорова са дали своят вот много гласоподаватели и на „ Възраждане “, и на ПП-ДБ.

„ Чисто мажоритарен претендент е и Вили Лилков – съумя да притегли десните, които не бяха съгласни нито с кандидатурата на Терзиев, нито с тази на Хекимян “, добави социоложката.

Според Геновева Петрова ще следим доста оспорван балотаж в София и не може да се каже, че той е превдварително решен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР